Buna ziua.De curand am fost dat in judecata de asociatia de proprietari de care apartin .Suma reclamata a fost de 5300 RON din care 500 cheltuieli de intretinere si 4800 penalitati pentru anii 2017-2021.Stiu ca in temeiul legii 230/2007 art.49 penalitatile nu pot depasi cheltuielile de intretinere .Cheltuielile de intretinere in cuantum de 500 RON au fost achitate. Pot folosi exceptia lipsei de interes in intampinare? Daca nu ce exceptie as putea folosi ?Plus restantele mai vechi de 3 ani nu ar trebui prescrise?
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
buna ziua.recent am fost dat in judecata de asociatia de proprietari pentru datorii la intretinere.suma ceruta este de aproximativ 12000 RON din care 2800 cheltuieli de intretinere iar restul dobanda aferenta.conform legii 230/2007 penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.vreau sa contest suma in temeiul legii enuntate mai sus.mentionez ca in ultimele 6 luni am platit 36000 Ron iar acum o saptamana am incheiat un acord in ei in care daca plateam in 72 ore 1000 Ron renuntau la cheltuieli de judecata(bani care iam platit)Daca ma poate ajuta cineva cu formularea unei intampinari as ramane vesnic recunoscator
Va multumesc