avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Activitate Toniboni08

Activitate Toniboni08

Discuție Permis anulat
Buna ziua. Am fost prins băut la volan,și am primit 6 luni fără drept de conducere,permisul anulat,dar fără cazier doar cu amenda administrativă. Oare as putea face o cerere ceva sa mi se poată calcula și cele 6 luni state deja pe dreapta? In Decembrie as putea da din nou de permis,dar la servici îmi trebuie permisul. Va multumesc!
Nu stiu de ce ati inteles ca ma laud,nu ma laud deloc cu ce am facut,regret in fiecare clipa.Am nevoie de permis pt ca nu pot munci altfel. Ganditi va cum ar fi sa va pierdeti meseria pe care o face ti de 10 ani. Eu sunt in pom acuma. Imi pare rau, ati inteles cu totul altceva.Nu sunt mai presus de lege,accept si imi asum orice pedeapsa,si sunt ffff constient ca am gresit,si fiti sigura ca nu mai pun gura pe alcool inainte sa urc la volan. Voiam sa vad daca exista vreo sansa sa il pot lua inapoi.
tytyrez77 a scris:

Aceeasi situatie ca a ta sofer profesionist 0,80 in aer ,asta s/a ntamplat pe 26 februarie 2017 si urmarile sunt ,,,1 an si 1 luna cu suspendare,80 de zile in folosul comunitatii,cheltuieli de judecata 400 ron,si plus semnaturi si program de reintegrare,,,cam naspa,cat de durata procesului nu mai spun!!! acum cateva zile am primit hotararea acasa deci aproape un an ,,,mai stau un an si dupa asta dau din nou de permis

Ai făcut recalculare? De ce a durat atât procesu,nu te ai înțeles cu ei din prima?
A durat aproximativ 30-40 de minute pana la prima proba.
Citesc ceva despre recalculare,poate fi luata in considerare?Avand si ei aportul intocmit la spital.
Multumesc pentru raspuns. Ma deranjeaza ca te stigmatizeaza asa lumea,cand defapt mentalitatea tuturor nu e ''nu urc la volan baut ca e periculos'' ci ''nu urc la volan ca ma ia politia'' fiecare o cel putin o data in viata am baut,mai mult sau mai putin si am mers cu masina.Eu am venit din cursa pe la 23 seara,si la 00 30 am iesit la ziua unui prieten,am baut un vin pana pe la 3,m am certat cu prietena mea de la o neintelegere,si de gura ei sa u o mai aud am mers sa mi iau tigari.De la ce nervi aveam,nici nu m am gandit sa nu urc la volan.Am urcat din obisnuinta,i am dat cheie si am plecat.Am condus aprox 5 minute,si la 200m in fata benzinariei am fost oprit,fiindca ma sunase un vecin la 112 care auzise scandalul.Au venit si m au inconjurat vreo 4 masini de politie,de zici ca eram traficant de droguri. Asta era pe la 5 dimineata. In jurul orei 6 mi a fost recoltata ultima proba. Imi pare oricum nespus de rau,trebuia sa ma gandesc ca am baut si nu am ce cauta la volan. Sper din tot sufletu sa tina cont dnl Judecator de situatia mea,si sa imi ofere clementa, Mai cunosc un condamnat penal care nu are anularea dreptului de a conduce o tara,Eu am condus o masina. Legile sunt pt oamenii de rand oricum.... Va multumesc tuturor pt mesaje....Sunt in depresie de atunci,nu stiu care va fi viitorul meu,inspre ce directie se va indrepta viata mea si ce meserie imi voi gasi pe viitor.Simt ca pentru mine viata s a sfarsit...Acum imi dau seama ca era cel mai de pret lucru din viata mea,si as face orice s ar putea pt a mi-l redobandi.
Am fost azi la IML, și nu pot plăti eu analizele.Au spus ca de doi ani nu se mai poate,trebuie sa aștept sa le ia poliția. Eu am bilet luat pt concediu in afara țării . Pot părăsi țara dacă nu a început încă urmărirea penală,sau ma pot trezi la aeroport arestat?Înca nu am nici o veste de la poliție,nu m a sunat nimeni. Voi trece luni sa văd .Si nu sunt alcoolic,beau de 3-4 ori pe an,ocazional.nici nu am timp in rest....
Dupa 6 luni de la hotararea definitiva am dat pentru permis (la redobandire) si acum sunt sofer din nou.
Ok! cred ca nu mai are rost sa insist! Am facut o ,o sa suport consecintele si asta e!

O ultima intrebare: Dupa ce se termina procesul,pedeapsa,dupa cele 6 luni sau un an cat o sa mi dea judecatorul,trebuie sa fac din nou scoala de soferi pt fiecare categorie care am avut o?
Vai, și la mn pe proces scrie 0,82, și îmi aduc aminte clar când pe fiola arată 0,72. Eu când am ajuns acasă am văzut ce scrie pe PV .Deci poate trece el mai mult?Nu pune la dosar bonul acela pe care îl scoate etilotestul.?
Cine poate renunța la NUP, polițistul sau procurorul?Politistul care se ocupa de caz de 2 luni a ieșit din școala,e primul sau dosar penal. Colegii lui îl ajutau sa facă actele.Îmi e frica ca o sa stau mult pana trimite dosaru mai departe.