avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate Isa3kids

Activitate Isa3kids

Cetatean Roman și USA. Pașaportul RO / expirat, a Țineam ca amintire/ a fost pierdut / ars la un foc. Am nevoie de un nou pașaport RO pentru a pune aplicație de pensie pt timpul muncit(17 ani) in RO. Căsătorită in 1990 București sector 4, divorțată in 1995 in USA. Am înțeles ca prima data trebuie recunoscut divorțul in RO numai cu aceasta hotărâre pot face o aplicație de nou pașaport RO, implicit pentru pensie. Aceasta aplicație pentru pensie ( voi avea 68 ani in Octombrie) este ce ma interesează in principal. Cât poate costa o asemenea reprezentare și in cât timp se poate rezolva asemenea cerere. Am toate actele de divorț traduse in RO.
Madalina Pascu a scris:

Cel de care apartineti/ati apartinut.

Adica unde am avut ultimul domiciliu pe bulletin/ unde s-a efectuat căsătoria/ sectorul 4 sau tribunalul Mun București? In prezent nu mai am domiciliu in România
Ce inseamna oficiul stării civile competent?

Madalina Pascu a scris:

Divortul pronuntat in urma unui proces in SUA poate fi recunoscut in Romania numai prin hotarare judecatoreasca. Ulterior pronuntarii hotararii judecatoresti romane, mentiunea trebuie integistrata si la oficiul de stare civila roman competent.

se poate face recunoasterea divortului prin decizie notariala sau la ofiterul starii civile? divortul a fost in 1995. din casatorie a rezultat un copil care in 2001 a decedat iar despre fostul sot nu cunosc nimic nici macar daca mai traieste
sunt cetatean USA( pasaportul Romania expirat a fost pierdut) incerc sa obtin un pasaport Romania ( de cetatean roman cu domiciliul in strainatate ) nou si cu el sa aplic pentru pensie in Romania pt anii munciti (17 ani. Inteleg de la paspoarte si pensii ca trebuie ca divortul din USA sa fie recunoscut in Romania :casatoria a fost facuta in Municipiul Bucuresti in 1990. Pot depune personal sau am nevoie de un avocat pt o cerere la tribunalul municipiului Bucuresti pentru a rezolva aceasta problema? De principiu cam cat timp poate dura acest tip de plangere pana la solutionare,, avand in vedere ca am timp limitat sa stau in Romania( 2 luni max). In cazul folosirii serviciilor unui avocat se poate cunoaste aproximativ cam cat ar costa asemenea reprezentare?
Care ar fi formula cea mai rapida de solutionare?
La internarea intr-o clinica privata am semnat un set de formulare in care printre altele se spune ca nu am dreptul sa aduc nici o cerere de despagubiri in caz de malpraxis. Dupa operatie am iesit cu fata desfigurata ochii sunt inegali si nu se mai inchid. Un ochi e mai mare decat celalat campul vizual e limitat, ochii fie lacrimeaza ziua fie sunt uscati noaptea fiindca nu se inchid, si cel mai dificil e ca fata acum are aspect teribil de" horror look". Cand am cerut daune mi s-aratat setul de formulare semnate la internare si mi s-a spus ca in baza lor nici o instanta nu imi va oferi dreptate si nici plata la daune morale dau materiale. E adevatat?