avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatean Roman și USA. Pașaportul RO / expirat, a ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatean Roman și USA. Pașaportul RO / expirat, a Țineam ca ...

Cetatean Roman și USA. Pașaportul RO / expirat, a Țineam ca amintire/ a fost pierdut / ars la un foc. Am nevoie de un nou pașaport RO pentru a pune aplicație de pensie pt timpul muncit(17 ani) in RO. Căsătorită in 1990 București sector 4, divorțată in 1995 in USA. Am înțeles ca prima data trebuie recunoscut divorțul in RO numai cu aceasta hotărâre pot face o aplicație de nou pașaport RO, implicit pentru pensie. Aceasta aplicație pentru pensie ( voi avea 68 ani in Octombrie) este ce ma interesează in principal. Cât poate costa o asemenea reprezentare și in cât timp se poate rezolva asemenea cerere. Am toate actele de divorț traduse in RO.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 13:09, 26 Iulie 2022
Buna ziua, intr-adevar hotararea de divort trebuie recunoscuta in Romania prin hotarare judecatoreasca. Trebuie formulata o cerere de exequator care in principiu dureaza pentru a fi solutionata undeva la 4-6 luni, in functie de situatia concreta. Pentru aflarea onorariului, adresati-va unui avocat care va poate spune exact ce implica financiar, ca timp si complexitate in concret situatia dvs. numai dupa studierea documentelor.
Cu stima,
Av. Madalina Pascu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in romania divort in usa Isa3kids Isa3kids sunt cetatean USA( pasaportul Romania expirat a fost pierdut) incerc sa obtin un pasaport Romania ( de cetatean roman cu domiciliul in strainatate ) nou si cu ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in romania a divortului pronuntat in s.u.a. Gianni1971 Gianni1971 Am divortat in S.U.A. in anul 2000 in urma unei casatorii inregistrate in Romania si acum trebuie sa inregistrez in Romania acest divorrt. M-am interesat deja ... (vezi toată discuția)
Recunoastere si inregistrare in ro al divortului pronuntat in usa speedygonz23 speedygonz23 Buna seara, Am fost casatorita cu un american si am divortat in anul 2009. Mentionez ca am inregistrat aceasta casatorie in RO, in acest sens detin si ... (vezi toată discuția)