avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrarea in Romania a divortului pronuntat in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrarea in Romania a divortului pronuntat in S.U.A.

Am divortat in S.U.A. in anul 2000 in urma unei casatorii inregistrate in Romania si acum trebuie sa inregistrez in Romania acest divorrt. M-am interesat deja pe site-ul consulatului roman dar s-ar putea sa am o situatie mai special pentru ca fosta sotie s-a recasotorit si banuiesc ca si-a schimbat numele. Nu am declaratia oficiala a ei care sa ateste schimbarea numelui. Care este procedura prin care sa inregistrez acest divort in Romania?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: athyna , utilizator 13:57, 11 Noiembrie 2009
trimiteti hotararea de divort tradusa si legalizata la primaria la care a-ti incheiat casatoria
Recunoasterea unei hotarari de divort din SUA se face prin exequator - actiune introdusa la Tribunal, in Romania, conf. art.165 si urmatoarele din Legea nr.105/1992.

av. Ana Florea
Va trebui sa aflati numele sotiei pentru ca va judecati cu ea aici.
Gabriela,

De ce sa ma judec din nou in Romania din moment ce divortul a fost deja pronuntat in SUA.Intrebarea mea se referea daca este intradevar necesar sa cunosc numele actual al sotiei(fostei) pentru a putea inregistra divortul in Romania.
Recunoasterea hotararii de divort data in USA se face prin acest exequator, fara aceasta procedura nu poate fi recunoscuta aici in Romania hotararea. Da, trebuie sa cunoasteti numele actual al sotiei si domiciliul ei aici in Romania.

av. Ana Florea

Alte discuții în legătură

Inregistrarea divortului din sua in romania moni08 moni08 Am si eu nevoie de sfatul unui avocat, va rog. In 2 zile (Doamne ajuta!) o sa obtin divortul de sotul meu. Amandoi suntem cetateni romani dar locuim de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort din spania steluta1977 steluta1977 Buna ziua, vas ruga sa imi spuneti si mie daca sentinta de divort din spania tradusa, legalizata si cu apostilla de la haga este valabila in tara, in principiu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare divort in romania moni3463 moni3463 Buna ziua. Am fost casatorita in SUA, s-a pronuntat divortul recent tot in SUA. Eu, venita in tara, nu am inregistrat inca casatoria la starea civila. Am ... (vezi toată discuția)