avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Activitate Viorel Asproiu

Activitate Viorel Asproiu

Discuție Mosteniri
Cand decedeaza unul dintre soti (sot sau sotie) si au doi fii (unul cetatean canadian si altul care traieste in Romania), cum se impart bunurile imobile si mobile (casa, teren agricol, actiuni, bani in banca, bunurile din casa) ?
Multumesc! Voi incerca din nou cu ITM-ul.
Am inteles, corect. Si atunci cui ma pot adresa?
Multumesc, dar mai apuc rezolvarea in contencios, ca am 80 de ani?
Am facut 3 solicitari scrise detinatorului arhivei redactiei in care am lucrat - respectiv actualului ziar Cuvantul libertatii din Craiova - pentru a-mi elibera o adeverinta de vechime in munca, iar acesta nu mi-a raspuns nimic din noiembrie 2017 si pana in prezent. ITM zice sa-i actionez in instanta, dar n-ar trebui mai intai ca ITM sa-i amendeze pe rauvoitori?
Multumesc mult pentru informatii! Deci, singura cale de urmat - instanta.
Este vorba despre fostul ziar regional "Inainte", devenit "Cuvantul libertatii" dupa Revolutie, care functioneaza si azi sub aceasta denumire. Arhiva cu statele de salarii se afla in posesia redactiei si in prezent, dar s-au pierdut documentele din perioada 1964-1967. La data incadrarii mele, absolventii de studii superioare erau angajati ca jurnalisti la baza cu 1450 lei. Acest lucru il stiu casele de pensii si numai ei stiu grila de salarizare pentru ziarele regionale de atunci, dar nu vor sa se implice.
Problema este mai complicata: 1. O perioada de 4 ani (1955-1959} am lucrat in acord ca muncitor si mi s-a luat in calcul numai salariul de incadrare. 2. Dintr-o perioada de 4 ani (1964-1968) s-a pierdut arhiva din anii 1964-1967 din cauza mutarii institutiei in mai multe locatii dupa Revolutie. Neavand nici salariul inscris in Carnetul de munca, pentru perioada respectiva mi s-a luat in calcul pentru pensie salariul minim pe economie de 525 lei in loc de 1450-1900 lei cat am avut eu in respectivul interval de tmp mentionat.
Multumindu-va pentru interesul aratat pentru problema mea, as fi onorat daca mi-ati putea furniza si alte lamuriri, in special pentru perioada arhivei pierdute.
Aflu din mass-media ca sunt niste avocati care se ocupa de corectitudinea calcularii pensiilor si , eventual, de sustinerea in instanta a celor nedreptatiti. Cine sunt acestia si cum pot fi contactati?
Am lucrat la ziarul regional "Inainte" Craiova. Din cauza mutarii redactei dintr-un loc in altul dupa 1989, statele de salarii pentru anii 1964-1966 s-au pierdut, iar in cele existente, incepand din 1967, eu figurez cu salariul de 1900 lei. Precizez ca am fost angajat prin repartitie la absolvirea facultatii in 1964 cu salariul de baza de 1450 lei. In carnetul meu de munca nu este inscris salariul . Multumesc pentru interesul pe care il aratati pentru situatia mea. Daca legea prevedea luarea in considerare macar a salariului minim pe ramura, era mai convenabil, pentru ca mi se calcula macar pe baza salariului minim din presa regionala, care pe atunci era unitar.