avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate Maria girbou

Activitate Maria girbou

Am citit cu atentie legea. Ea stabileste cadrul legal pentru amplasarea mijloacelor de publicitate. Avand in vedere ca reclama acestui spatiu comercial este autorizata de primarie este clar ca este legal dpdv al autoritatilor publice.
Am in continuare insa o intrebare.
In Art. 18 se precizeaza:
(1) Firmele se amplaseaza pe fatadele cladirilor sau in locuri special amenajate dupa cum urmeaza:
a) pe cladirile de locuit cu spatii cu alta destinatie la parter sau mezanin, se amplaseaza numai pe portiunea de fatada corespunzatoare acestor spatii, sau pe parapetul plin si continuu al primului etaj, unde este cazul, cu acordul proprietarilor
Pe portiunea de fatada corespunzatoare spatiilor comerciale trebuie deci acordul proprietarilor sau nu? Mai mult decat ata, cum se stabileste suma de bani pe care ei o cer pentru acest acord?
Buna ziua. Revin cu mai multe amanunte. Este vorba despre un spatiu comercial prin destinatie proiectat ca spatiu comercial aflat la parterul unui bloc unde parterul este ocupat numai de spatii comerciale. Intrarea este deci separata de intrarea blocului. Spatiul are contract separat de lumina, nu are nici un fel de alimentare cu gaz si are apa rece de la bloc avand apometru (am incercat sa facem contract separat cu apanova insa asociatia de proprietari nu si-a dat acordul). Spatiul are 20mp. In aceste conditii se pateste o intretinere catre bloc ca pentru 3 persoane cu care am fost de acord. De asemenea platim si toate costurile pentru reparatii la subsol sau acoperis.
Firma care isi desfasoara activitatea in spatiu si-a facut o reclama pe care a plasat-o pe suprafata vitrinei si deoarece spatiul este pe colt, a imbracat si coltul blocului in alubond avand aceeasi culoare ca reclama. Acest colt este fix intre vitrine si are 80 de cm de-o parte si 80 de cm de cealalta pe toata inaltimea vitrinei. Aceasta a fost realizat cu autorizatie de la primarie pentru care a fost nevoie si de acordul asociatie de proprietari si pe care a avut-o la momentul reapectiv.
In acest moment cei de la asociatia de proprietari doresc ca firma sa le plateasca o taxa de 15 euro pe mp de reclama pusa pe suprafata stalpului de beton dintre cele 2 vitrine ale spatiului comercial, stalp care asa cum spuneam a fost imbracat in alubond.
Intrebarea mea este urmatoarea: este legal sa ni se ceara sa platim aceasta taxa?

Multumesc pentru raspuns. Este vorba despre un stalp de sustinere, practic coltul camerei. Probabil nu m-am exprimat foarte clar. Este un spatiu comercial prim destinatie la parterul blocului care este pe colt si vitrinele sunt imbinate pe stalpul de sustinere al blocului.

ynocentta a scris:

Nu trebuie achitata taxa catre asociatia de priprietari deoarece stalpul este amplasat pe domeniul public

Daca pe stalpul de beton dintre vitrinele unui spatiu comercial este amplasata o reclama cu sigla firmei care isi desfasoara activitatea in acel spatiu comercial, trebuie sa se plateasca o taxa la asociatia de proprietari?
Buna ziua. Sunt proprietarul unui spatiu comercial prin destinatie aflat la parterul unui bloc. Chiriasii acestui spatiu au amplasat o firma luminoasa in dreptul si deasupra vitrinei avand autorizatie de constructie de la primarie si platind taxele aferente la primarie. Aceasta reclama ajunge pana sub balconul de la etajul 1, fara insa sa depaseasca inaltimea spatiului. Am primit o notificare de la asociatia de proprietari prin care suntem somati sa semnam un contract de inchiriere si sa achitam o taxa lunara pentru amplasarea acestei firme luminoase. Ei motiveaza ca fatada blocului reprezinta proprietate comuna si mai mult decat atat ameninta ca vor solicita o hotarare prin care sa se decida demontarea acestei firme in cazul in care nu se plateste taxa hotarata de ei (25euro/metru). Intrebarea mea este daca exista un temei legal pentru aceasta solicitare a asociatiei de proprietari.