avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Firma luminoasa pe suprafata vitrinei unui spatiu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Firma luminoasa pe suprafata vitrinei unui spatiu comercial aflat la parter de bloc

Buna ziua. Sunt proprietarul unui spatiu comercial prin destinatie aflat la parterul unui bloc. Chiriasii acestui spatiu au amplasat o firma luminoasa in dreptul si deasupra vitrinei avand autorizatie de constructie de la primarie si platind taxele aferente la primarie. Aceasta reclama ajunge pana sub balconul de la etajul 1, fara insa sa depaseasca inaltimea spatiului. Am primit o notificare de la asociatia de proprietari prin care suntem somati sa semnam un contract de inchiriere si sa achitam o taxa lunara pentru amplasarea acestei firme luminoase. Ei motiveaza ca fatada blocului reprezinta proprietate comuna si mai mult decat atat ameninta ca vor solicita o hotarare prin care sa se decida demontarea acestei firme in cazul in care nu se plateste taxa hotarata de ei (25euro/metru). Intrebarea mea este daca exista un temei legal pentru aceasta solicitare a asociatiei de proprietari.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:30, 19 Decembrie 2017
Dispozitia in vigoare prevede fara echivoc
Exteriorul imobilului de locuit in comun,respectiv fatada reprezinta parte comuna
L nr 230/2007 Articolul 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.
Articolul 13
Veniturile obtinute din exploatarea proprietatii comune apartin asociatiei de proprietari. Aceste venituri alimenteaza fondurile speciale ale asociatiei de proprietari pentru reparatii si investitii cu privire la proprietatea comuna si nu se platesc proprietarilor. Lista acestor venituri, precum si cheltuielile aferente lor sunt prezentate semestrial intr-un raport afisat la avizierul asociatiei de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banner electoral pe fatada blocului BEN46 BEN46 La noi pe fatada blocului a aparut un banner electoral , am sunat presedintele sa o intreb cat a iesit din afacerea asta si am primit ... (vezi toată discuția)
Stalpul de beton dintre vitrinele unui spatiu comercial este proprietatea spatiului sau a asociatiei de proprietari? Maria girbou Maria girbou Daca pe stalpul de beton dintre vitrinele unui spatiu comercial este amplasata o reclama cu sigla firmei care isi desfasoara activitatea in acel spatiu ... (vezi toată discuția)
Amplasare reclame pe fatada imobilului Rusty Rusty La parterul blocului este un magazin care a amplasat pe fatada blocului reclame luminoase si sigla (logo+banner) fara acordul asociatiei de proprietari. ... (vezi toată discuția)