avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stalpul de beton dintre vitrinele unui spatiu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stalpul de beton dintre vitrinele unui spatiu comercial este proprietatea spatiului sau a asociatiei de proprietari?

Daca pe stalpul de beton dintre vitrinele unui spatiu comercial este amplasata o reclama cu sigla firmei care isi desfasoara activitatea in acel spatiu comercial, trebuie sa se plateasca o taxa la asociatia de proprietari?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:10, 27 Iunie 2018
Nu trebuie achitata taxa catre asociatia de priprietari deoarece stalpul este amplasat pe domeniul public
Multumesc pentru raspuns. Este vorba despre un stalp de sustinere, practic coltul camerei. Probabil nu m-am exprimat foarte clar. Este un spatiu comercial prim destinatie la parterul blocului care este pe colt si vitrinele sunt imbinate pe stalpul de sustinere al blocului.

ynocentta a scris:

Nu trebuie achitata taxa catre asociatia de priprietari deoarece stalpul este amplasat pe domeniul public

Doamna, iata ce zic eu:
Daca spatiul comercial se afla cuprins sub bloc, adica este acelasi condominiu, peretii exteriori, stalpii, sunt proprietate comuna de care raspunde as. proprietari.
In acest context, intrebarea dvs. este legitima.
Pentru a afisa reclame, sigle sau alte chestii asemanatoare, patronii spatiului tre' sa aiba acordul de principiu al comitetului ex. al asociatiei si al primariei locale.
Acum, acordul as. prop. , de obicei se face contra ceva "marafeti", care vor merge undeva in fd. de reparatii. Sa nu credeti ca primaria isi da acordul gratis, da?
~ Conținut șters la cerere ~
@grosuanatolie,
Se poate discuta si din punctul dvs. de parere, insa, chiar daca spatiul comercial este proiectat din start ca si spatiu comercial, dvs. nu puteti garanta ca are utilitati separate. Cu intrarea separata, sunt de acord.
Eu am intrebat (vedeti mai sus), daca acel spatiu comercial este situat sub bloc. Daca este asa, proprietarii spatiului comercial are legatura si obligatii fata de asociatia de proprietari, mai ales in ceea ce priveste terasa comuna, intelegeti?
Apoi, aproape ca pot sa pun mana in foc ca utilitatile pe care le consuma acel spatiu comercial au fost repartizate prin as. de proprietari - dar acest lucru este conex la ceea ce discutam.
Tot atat de bine s-ar putea discuta si despre stalpul pus in discutie, din acest motiv am scris ca autoarea topicului sa ne informeze cu amanunte, altfel ne dam cu parerea fara a avea informatii exacte.

Alte discuții în legătură

Firma luminoasa pe suprafata vitrinei unui spatiu comercial aflat la parter de bloc Maria girbou Maria girbou Buna ziua. Sunt proprietarul unui spatiu comercial prin destinatie aflat la parterul unui bloc. Chiriasii acestui spatiu au amplasat o firma luminoasa in ... (vezi toată discuția)
Amplasare reclame pe fatada imobilului Rusty Rusty La parterul blocului este un magazin care a amplasat pe fatada blocului reclame luminoase si sigla (logo+banner) fara acordul asociatiei de proprietari. ... (vezi toată discuția)
Banner electoral pe fatada blocului BEN46 BEN46 La noi pe fatada blocului a aparut un banner electoral , am sunat presedintele sa o intreb cat a iesit din afacerea asta si am primit ... (vezi toată discuția)