avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stalpul de beton dintre vitrinele unui spatiu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stalpul de beton dintre vitrinele unui spatiu comercial este proprietatea spatiului sau a asociatiei de proprietari?

Daca pe stalpul de beton dintre vitrinele unui spatiu comercial este amplasata o reclama cu sigla firmei care isi desfasoara activitatea in acel spatiu comercial, trebuie sa se plateasca o taxa la asociatia de proprietari?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:10, 27 Iunie 2018
Buna ziua. Revin cu mai multe amanunte. Este vorba despre un spatiu comercial prin destinatie proiectat ca spatiu comercial aflat la parterul unui bloc unde parterul este ocupat numai de spatii comerciale. Intrarea este deci separata de intrarea blocului. Spatiul are contract separat de lumina, nu are nici un fel de alimentare cu gaz si are apa rece de la bloc avand apometru (am incercat sa facem contract separat cu apanova insa asociatia de proprietari nu si-a dat acordul). Spatiul are 20mp. In aceste conditii se pateste o intretinere catre bloc ca pentru 3 persoane cu care am fost de acord. De asemenea platim si toate costurile pentru reparatii la subsol sau acoperis.
Firma care isi desfasoara activitatea in spatiu si-a facut o reclama pe care a plasat-o pe suprafata vitrinei si deoarece spatiul este pe colt, a imbracat si coltul blocului in alubond avand aceeasi culoare ca reclama. Acest colt este fix intre vitrine si are 80 de cm de-o parte si 80 de cm de cealalta pe toata inaltimea vitrinei. Aceasta a fost realizat cu autorizatie de la primarie pentru care a fost nevoie si de acordul asociatie de proprietari si pe care a avut-o la momentul reapectiv.
In acest moment cei de la asociatia de proprietari doresc ca firma sa le plateasca o taxa de 15 euro pe mp de reclama pusa pe suprafata stalpului de beton dintre cele 2 vitrine ale spatiului comercial, stalp care asa cum spuneam a fost imbracat in alubond.
Intrebarea mea este urmatoarea: este legal sa ni se ceara sa platim aceasta taxa?

Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cititi prevederile Legii nr. 185/2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate si va lamuriti.
Am citit cu atentie legea. Ea stabileste cadrul legal pentru amplasarea mijloacelor de publicitate. Avand in vedere ca reclama acestui spatiu comercial este autorizata de primarie este clar ca este legal dpdv al autoritatilor publice.
Am in continuare insa o intrebare.
In Art. 18 se precizeaza:
(1) Firmele se amplaseaza pe fatadele cladirilor sau in locuri special amenajate dupa cum urmeaza:
a) pe cladirile de locuit cu spatii cu alta destinatie la parter sau mezanin, se amplaseaza numai pe portiunea de fatada corespunzatoare acestor spatii, sau pe parapetul plin si continuu al primului etaj, unde este cazul, cu acordul proprietarilor
Pe portiunea de fatada corespunzatoare spatiilor comerciale trebuie deci acordul proprietarilor sau nu? Mai mult decat ata, cum se stabileste suma de bani pe care ei o cer pentru acest acord?
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2018
Maria girbou, utilizator
V-am spus ca trebuie acordul de principiu al com. ex. al as. prop., dar nu m-ati crezut.
Pretul se negociaza, dar sa nu va ganditi la niste sume foarte mari. v-am mai spus - cativa "firfirei", ce atatea discutii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma luminoasa pe suprafata vitrinei unui spatiu comercial aflat la parter de bloc Maria girbou Maria girbou Buna ziua. Sunt proprietarul unui spatiu comercial prin destinatie aflat la parterul unui bloc. Chiriasii acestui spatiu au amplasat o firma luminoasa in ... (vezi toată discuția)
Amplasare reclame pe fatada imobilului Rusty Rusty La parterul blocului este un magazin care a amplasat pe fatada blocului reclame luminoase si sigla (logo+banner) fara acordul asociatiei de proprietari. ... (vezi toată discuția)
Banner electoral pe fatada blocului BEN46 BEN46 La noi pe fatada blocului a aparut un banner electoral , am sunat presedintele sa o intreb cat a iesit din afacerea asta si am primit ... (vezi toată discuția)