avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Activitate SIMA LAURA

Activitate SIMA LAURA

Asteptam un raspuns de la un practician in insolventa sau mai multi, din alte zone ale tarii.
Un practician in insolventa a fost numit lichidator intr-un dosar pe Legea 31/1990, fiindu-i stabilit un onorariu de 1000 lei. Ulterior acelasi practician a solicitat deschiderea procedurii insolventei in forma simplificata pentru aceeasi societate, conform Legii 85/2006, fiindu-i stabilit un onorariu de 3000 lei. In conditiile in care societatea nu detine bunuri si onorariul este solicitat din fondul de lichidare, care din cele doua onorarii stabilite este solicitat a fi decontat?
Mentionez ca intreb acest lucru, avand in vedere modificarile aparute in statut incepand cu martie 2013.
Răspuns la discuția Fond 1,5% UNPIR
O puteti atasa? Sau sa imi indicati in link?/
nu
Va rog sa ma ajutati, am o situatie mai ciudata.
In ianuarie 2009 am fost numita lichidator de ORC la o societate care fusese dizolvata. Apoi conform declaratiei de creanta de la DGFP, am solicitat deschiderea procedurii simplificate a falimentului, avand in vedere ca asoiatii sau administratorii societatii nu s-au prezentat desi au primit notificarile pentru a preda actele contabile. S-a admis intrarea in procedura simplificata, iar la urmatorul termen s-a prezentat si administratorul statutar cu o adresa prin care arata ca el a achitat 1/2 din creanta DGFP si ca societatea lui nu era dizolvata , dat fiind faptul ca facuse recurs la dizolvare si il castigase inca din luna decembrie 2008, inainte de a fi eu numita de ORC lichidator al societatii . Acum administratorul statutar doreste sa raman in continuare cu societate in functiunesi sa achite toate datoriile societatii, desi a fost declansata procedura falimentului in forma simplificata. Se mai poate face ceva in acest? Si care e procedeul? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Fond 1,5% UNPIR
Va multumesc pentru raspunsurile date si sunt foarte de acord cu ele . Ajunsesem sa cred ca nu inteleg bine legea. Va rog , daca este posibil, sa imi transmiteti, daca aveti si cadrul legal, modul de interpretare al Legii sau ceva in plus fata de articolul mentionat, care sa ma ajute pentru a justifica la randul meu de ce am calculat astfel.
Discuție Fond 1,5% UNPIR
Va rog sa ma ajutati si sa imi explicati la ce se calculeaza 1,5% in perioada de observatie, dar in perioada de reorganizare?
Ma intereseaza in cadrul unei societati aflate in insolventa in perioada de observatie si pentru care s-a propus un plan de reorganizare. Societatea are ca obiect principal de activitate comertul cu ridicata.
Exemplu sa zicem ca societatea cumpara marfuri de 1000 lei si le vinde cu 1010 lei ( adaos de 1%). Cei 1,5% pentru UNPIR se achita la diferenta de 10 lei ramasi sau la intreaga suma incasata respectiv 1010?
Va multumesc anticipat!
Se face doar formularul 10 din bilant. Ptr. model va puteti uita pe site-ul ONRC la situatii financiare de lichidare. In partea stanga veti trece sumele pe care le aveti conform ultimului bilant: capital social, banca sau casa, etc., iar in partea dreapta veti trece toate randurile cu zero. Atentie la data bilantului de lichidare se trece sus si in partea dreapta data la care se face bilantul (ex. 25.04.2009). Se certifica de un expert contabil, si va fi insotit de un raport privind distribuirea capitalurilor.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Referitor la punctul 3, revin cu urmatoarea explicatie:
Societatea nu se afla sub incidenta legii 85/2006, este dizolvata conform art. 237 din legea 31/1990, insa nu s-a radiat din oficiu de ORC si s-a numit lichidator la solicitarea DGFP. DGDP a trimis lichidatorului declaratia de creanta. Administratorul nu doreste sa predea actele contabile ale societatii, insa achita toate datoriile acesteia, inclusiv onorariul. In acest caz cum se poate cere radierea de la ORC, avand in vedere ca lichidatorul nu poate sa efectueze lichidarea patrimoniului, distribuirea capitalurilor si bilantul de lichidare, insa nici nu poate sa treaca societatea in insolventa, deoarece aceasta nu mai are datorii.
Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra
1.. Daca o societate declara ca bilanturile publicate pe mfinante.ro nu sunt reale, iar ultimile acte aduse de societate lichidatorului nu sunt asemanatoare cu cele publicate, pe care din acestea ar trebui sa le ia in considerare lichidatorul?
2. Ce risca un asociat sau contabilul societatii, daca refuza sa predea actele contabile lichidatorului, mai bine zis declara ca nu le detine, desi acesta este in posesia lor?
3. Cum se poate radia o societate dizolvata de drept, la care s-a numit lichidator,daca s-au achitat toate declaratiile de creanta primite de lichidator, insa lichidatorul nu a primit documentele contabile ale societatii si nu poate efectua lichidarea patrimoniului si nici bilantul de inchidere a lichidarii?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.