avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate mica_lu

Activitate mica_lu

Buna seara,

Sunt coach si trainer si mi-am deschis SRL acum 3 saptamani.
codurile CAEN sunt:
7022 principal - consultanta si management
7112 inginerie si consultanta tehnica
7810 agentii plasare forta de munca
8559 Alte forme de invatamant nca
8560 activitati de servicii suport pentru invatamant

Activitatea mea principala este de coach.

Ce trec in contractul pe care il fac cu persoanele fizice carora le furnizez acest serviciu?

Dar pe factura emisa clientului?

Contabila mea spune ca nu pot trece "consultanta", caci nu pot factura consultanta mai mult de 20%, fiindca trec la plata impozitului de 16%.

Carui cod CAEN i se asociaza ocupatia de specialist in activitatea de coaching (cod COR 242412)?


Multumesc anticipat!
Buna seara,

Va rog frumos sa ma ajutati sa aflu daca, pentru producerea de cosmetice "home made", este necesar un spatiu special si care este legea in care se mentioneaza caracteristicele acestui (plus ce avize or mai fi necesare)?
Am gasit doar informatii despre dosarul de avizare a produsului in sine.

Multumesc anticipat!
Buna seara si multumesc pentru raspuns. Intr-adevar, in contractul de c-v este mentionat: "cota indiviza de 300 m.p./trecere in proprietatea statului conform art. 30 alin 2.din Legea nr.58/1974, teren aferent locuintei".
Din actele mentionate de dvs ca mi se puteau cere am furnizat absolut totul (cele minimale chiar la inceputul demersului, apoi, in ritm de cate unul pe luna, si celelalte).
Acum e nevoie de aceste planuri topo, care nu inteleg prin ce difera de planurile cadastrale... dar... or fi justificari legale, procedurale... ma rog
Sa inteleg sau sa sper ca e ultima "frontiera"... dupa care vor decide sa definitiveze dosarul si sa il trimita la prefectura? A durat deja peste un an sa identifice un teren, la prefectura cat mai dureaza?

Cu stima si multumiri
Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: in 1986 parintii mei au cumparat o casa la curte - un teren de 600 m s-a impartit pe jumatate, 300 m revenind parintilor mei (+ casa construita pe acea bucata). Numarul postal era 61 pentru tot terenul - iar in contractul de V-C asa apare ca si obiect al vanzarii. Impozitul se plateste la zi de atunci pe nr. 61. Acum cativa ani primaria sau nu stiu cine a venit sa faca masuratori etc si sa puna numere...au intrebat cum sa ne numeroteze casa si tata a spus 61 A.
Cand le-a venit hartia ca pot face trecerea terenului in proprietate nu au dat atentie si nu au facut niciun demers. Acum eu vreau sa fac acolo inca o camera+bucatarie si nu pot obtine niciun act pentru ca nu avem acest titlu de proprietate!
Am fost la primaria sector 1 - am depus prima cerere in iulie 2011 - si mi-au cerut fel si fel de acte (legea 10, litigii, planuri cadastrale, istoric de artera, istoric de rol, confirmare numar postal...) Le-am scos pe toate iar acum imi cer - dupa un an de zile, nu stiu ce plan topografic...
Va rog, ma poate ajuta cineva daca exista o lista maximala de documente care pot fi cerute pentru acest demers? Sa le fac pe toate odata ca altfel ajung sa innebunesc... eu duc o hartie, ei imi mai cer alta, eu o duc si pe aia si ei mai descopera inca una... #-o
Spunea un coleg (jurist nepracticant) ca ar exista ceva care se cheama uzucapiune, si ca sa nu ma mai lupt cu primaria, ci sa ma duc sa cer in instanta acest titlu de proprietate... Se poate asa ceva? Trebuie sa ma adresez la notar sau la avocat?

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția din nou parcarile de resedinta
Sigur e ok aceasta informatie? Acea hotarare se refera la atribuirea unui teren pentru un cimitir turcesc...
Răspuns la discuția din nou parcarile de resedinta
Am gasit Hotararea CL al sectorului 1 al municipiului Bucuresti nr.416/31.10.2008, in care se spune, in Anexa 2,art 2 ca parcarile limitrofe imobilelor de locuit se utilizeaza contra cost, pe perioadele stabilite in baza autorizatiei emise (nu stiu ce perioada avea doamna, ca mie nu mi-a dat voie sa vad actele, iar jandarmul a scris doar numarul de autorizatie pe PV... banuiesc ca fiind sambata o fi avut voie sa tina masina 24 din 24), dar se mentioneaza faptul ca detinatorul ESTE OBLIGAT SA EXPUNA AUTORIZATIA, LA LOC VIZIBIL, IN COPIE XEROX, IN INTERIORUL VEHICULULUI!!!!!!!!!!! Nu stiu daca sa ma bufneasca rasul sau plansul! Deci te plimbi cu autorizatia de parcare dupa tine, in loc sa o expui la loc vizibil IN LOCUL DE PARCARE! Nu mai inteleg nimic, oricum, legile si aplicarea lor in Tara lui Papura Voda! #-o#-o#-o#-o#-o:(#-o:(#-o:(
Răspuns la discuția din nou parcarile de resedinta
Legea nu mentioneaza niciun interval orar in care ai putea ocupa un loc intr-o parcare unde nu ai dreptul sa fii. Daca stiti altceva, va rog indicati legea, articolul... etc, nu din auzite.
Jandarmii sunt chemati pentru ca ei sunt autoritatea imputernicita de Primarie sa se ocupe de aceste parcari. Politia rutiera venea doar daca era vorba de ocuparea unui loc pe spatiul unei parcari publice sau pe un drum public (de ex in statiile de autobuze etc).
Răspuns la discuția din nou parcarile de resedinta
carol_lorac a scris:

pentru blocarea altei masini, jandarmul respectiv trebuia sa amendeze pe proprietarul masinii care v-a blocat.



Multumesc, va rog sa mentionati care este legea, articolul, alineatul care il indreptatea pe jandarm sa faca acest lucru. El a spus ca nu are temei legal sa intervina impotriva persoanei respective, ca ar fi putut avea politia circulatie, dar nici ei de fapt, dat fiind ca nu era un drum de utilitate publica, ci doar o parcare de resedinta...
Răspuns la discuția din nou parcarile de resedinta
Daca cititi cu atentie mesajul meu, am specificat ca nu ma refer la distrugerea masinii respective. Era vorba de faptul ca m-a blocat acolo, a stat in casa desi ii bateam la usa, m-a lasat sa astept aproapre 3 ore, cand putea sa cheme ea politia, acestia imi ridicau masina, eu ma duceam sa o iau si gata! Eu i-am blocat locul de parcare, FARA REA INTENTIE, si mi-am cerut scuze si jandarmului si "doamnei", dar ea a vrut mai mult decat pedeapsa care mi se cuvenea! Eu consider ca si-a batut joc de mine si voiam sa stiu daca pot sa actionez legal impotriva acestei batai de joc!
Faptul ca avea dreptate nu o indreptatea sa ia legea in mana ei si sa procedeze astfel! Asa "corectitudine" nu va doresc!