Bună ziua!
Am o mare nelămurire și anume ... după 25 de ani de activitate în Ministerul Afacerilor Interne, deși sunt licențiat în drept, la final de carieră, cei de la resurse umane într-o adeverință spun că am acumulat n ani vechime în studii superioare, dar că nu am acumulat însă și vechime în specialitatea studiilor juridice absolvite, în condițiile în care nu am lucrat la parcul auto, la administrativ, la financiar ci doar ca organ de cercetare al poliției judiciare, adică în domeniul ... juridic ... Care este adevarata interpretare a legii în cazul polițiștilor, care deși licențiați in drept, care au instrumentat, avand studii superioare, cauze si lucrări penale ... nu li se recunoaste vechimea in specialitatea studiilor absolvite ????
Pentru două surori, una necăsătorită și cealaltă căsătorită cum se va face mențiunea in contract la întreținerea părinților în condițiile în care la decesul ambilor părinți se dorește ca împărțirea să se facă în mod egal între ele? Se va trece astfel:
1. Se obligă X necăsătorită și Y căsătorită să ......
2. Se obligă X necăsătorită și Y căsătorită cu Z să ....
3. Se obligă X necăsătorită și soții Y și Z să ....
A treia variantă nu mi se pare corecta deoarece împărțirea se va face în mod egal între cele două surori iar pentru cea căsătorită în afară de eventuale bunuri anumite prestații ar fi făcute în plus de soțul acesteia ....
O întrebare: dacă într-un contract de întreținere sunt în calitate de întreținător doua surori una căsătorită și una necăsătorită cum se face mențiunea in contract? Este obligatoriu menționat și soțul acesteia în contract în condițiile în care la final se dorește ca împărțirea imobilului deținut de întreținut sa se facă în mod egal între surori?
Sau dacă se face mențiunea "întreținătorii sunt X necăsătorită și Y căsătorită cu Z" cum se va face la final împărțirea în condițiile în care participă și soțul Z la prestare întreținere?
Sau dacă în contract se menționează " întreținători sunt X necăsătorită și soții Z cu Y, cum se face împărțeala in două părți sau în trei părți în condițiile în care toți își aduc aportul și acest aport ar fi indivizibil?
Buna seara!
In luna ianuarie 1997 eram necăsătorit și în baza unui contract de vânzare cumpărare am cumpărat un apartament. In anul 2002 printr-o încheiere a judecătoriei (cum era atunci) din eroare apartamentul in cauză deși era bun propriu numai al soțului dinainte de căsătorie, a fost intabulat pe numele ambilor soți. Pentru o posibilă vânzare a acestui imobil notarul a solicitat acel extras de carte funciară. În acest extras figurează conform acelei încheieri de intabulare a imobilului ambii soți. Cum trebuie să procedez mai departe? Se poate îndrepta eroarea printr-o cerere de rectificare de carte funciară la OCPI? Sau ce anume pot face pentru a se face modificarea în cartea funciară a acestui imobil bun propriu numai al meu dinainte de căsătorie? Am nevoie urgenta de un răspuns. Mulțumesc anticipat.