avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate shoboricozaur

Activitate shoboricozaur

Buna ziua,

Am gasit recent in Ghiseul.ro o amenda de la Politia Locala. Am intrebat despre aceasta si am primit de la PL pe mail un PV din 2021, care contine vechea mea adresa de domiciliu, unde nu mai locuiesc nici fizic nici cu acte din 2019. Ca atare, suma de platit pentru amenda a crescut foarte mult, nestiind de amenda pana acum.

De asemenea, continutul PV consider ca este contestabil, ex:
- se specifica ca am sesizat in mod abuziv PL pe o problema, dar e mentionata alta data decat cea din sesizare (practic cateva zile dupa)
- fapta pentru care am sesizat PL e dovedita chiar cu pozele din sesizare)
- mai sunt si alte aspecte (de exemplu sesizarea a fost catre primarie, nu catre PL).
- adresa cu care am semnat sesizarea este adresa actuala, pe care o are si Primaria, nu adresa veche pe care am primit PV.

In fine, un exces de zel amplificat si de atitudinea de moment. Acum ca pierd sau nu contestatia, ramane de vazut, dar problemele sunt mai intai urmatoarele:
1) sa raman cu suma minima de plata, pentru ca in mod normal as fi platit in 15 zile de la aflarea ei
2) din cate inteleg nu mai pot contesta un PV cu o data atat de veche.

Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc pentru raspuns.
1/2 este ok. Sa inteleg ca nu exista riscul ca, in lipsa unui act in prealabil, copiii sa ramana fara acea locuinta sau o parte din ea?!
Dezbaterea unde se face, se merge la notar?

EDIT: Alte probleme... nu stiu ce ar putea fi.
Buna ziua,

Daca un parinte vaduv detine o locuinta, are 2 copii si moare, copiii mostenesc in mod egal locuinta? Sau trebuie facut act de succesiune sau ceva de genul asta, inainte sa moara?
Are vreo relevanta domiciliul trecut in buletinul copiilor pentru mostenirea automata?

Multumesc.
Răspuns la discuția Loc parcare
ynocentta a scris:

Concesionarea locurilor de parcare se realizeaza in conformitate cu HCL
In astfel de situatii cand intampinati greutati la inspectorii din primarie,contactati sefii ierarhici ai serviciului

Conform acestui document nu am gasit nimic care sa-l impiedice pe Y sa capete loc de parcare sau sa aiba prioritate mai mica pentru masina cu numar de provincie incredintata prin comodat, fata de cazul in care ar avea numar de B: [ link extern ]
Corectati-ma daca gresesc, intreb ca poate mi-a scapat mie ceva, alte documente, alte legi. Adica sa stiu cu ce ma duc.

Cat despre varianta de la intrebarea 2, cu care dansii sunt de acord (aceeasi masina inregistrata pe 2 locuri = 2 utilizatori, proprietarul si incredintatul), nu am gasit nici in cazul asta nimic, mai ales ca e o speta intre 2 sectoare si imi e greu de gasit vreo informatie exacta.
Discuție Loc parcare
Se da persoana X, locuitor cu acte in Bucuresti sectorul Sx, cu masina Mx pe numele sau, cu numar de Bucuresti, cu locul de parcare Px, inregistrat pentru X si Mx.
Se da persoana Y, locuitor cu acte in Bucuresti sectorul Sy, cu masina My cu numar de provincie, folosita prin comodat de la o terta persoana din provincie; Y are in vedere un viitor loc de parcare Py in Sy la adresa lui din buletin.

Problema: Lui Y nu i se accepta loc de parcare pentru My cu numar de provincie, dar i s-ar accepta o alta masina (un oarecare Mz) luata prin comodat, dar sa aiba numar de B, chiar daca acea masina e (de exemplu) Mx si este si va fi in continuare inregistrata si pe Px in Sx.

Intrebare 1: Daca se accepta masina cu comodat, ce importanta are numarul de inmatriculare? De ce My nu, iar un Mz cu numar de Bucuresti da?
Intrebare 2: Se poate folosi Mx ca Mz, asa cum s-a propus? Adica facut comodat intre X si Y pentru Mx, pentru obtinerea Py de catre Y. Apoi fizic pe Py (dupa obtinerea lui) va parca tot My.

Sper ca m-am facut inteles. Daca se poate un text de lege ceva, pentru a-l avea la indemana, ar ajuta foarte mult.

Multumesc.