avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda veche la adresa falsa - posibilitate reducere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda veche la adresa falsa - posibilitate reducere suma + contestatie

Buna ziua,

Am gasit recent in Ghiseul.ro o amenda de la Politia Locala. Am intrebat despre aceasta si am primit de la PL pe mail un PV din 2021, care contine vechea mea adresa de domiciliu, unde nu mai locuiesc nici fizic nici cu acte din 2019. Ca atare, suma de platit pentru amenda a crescut foarte mult, nestiind de amenda pana acum.

De asemenea, continutul PV consider ca este contestabil, ex:
- se specifica ca am sesizat in mod abuziv PL pe o problema, dar e mentionata alta data decat cea din sesizare (practic cateva zile dupa)
- fapta pentru care am sesizat PL e dovedita chiar cu pozele din sesizare)
- mai sunt si alte aspecte (de exemplu sesizarea a fost catre primarie, nu catre PL).
- adresa cu care am semnat sesizarea este adresa actuala, pe care o are si Primaria, nu adresa veche pe care am primit PV.

In fine, un exces de zel amplificat si de atitudinea de moment. Acum ca pierd sau nu contestatia, ramane de vazut, dar problemele sunt mai intai urmatoarele:
1) sa raman cu suma minima de plata, pentru ca in mod normal as fi platit in 15 zile de la aflarea ei
2) din cate inteleg nu mai pot contesta un PV cu o data atat de veche.

Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2023
shoboricozaur, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:38, 20 Ianuarie 2023
Buna ziua, daca procesul verbal vi s -a comunicat la o adresa gresita puteti contesta in 15 zile de cand ati luat acum la cunostinta de continutul lui, cereti repunere in termen. Angajati un avocat sa intreprinda aceste demesuri pentru ca sunt cateva exigente legale pe care trebuie sa le indepliniti.
Daca puteti face dovada datei cand ati luat la cunostiinta despre PV contraventie puteti formula contestie impotriva PV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa pv contraventie inexistenta conform codului postal niccu niccu Buna seara, Am primit o comunicare pt parcare pe spatiul verde de la Politia locala-PL sect6 Cautand strada si numarul de pe comunicare,am constatat ca nu ... (vezi toată discuția)
Prezenta obligatorie avocat la contestare amenda niccu niccu Buna ziua, La Instanta,,trebuie sa am un avocat la contestarea unui PV de contraventie? Multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o întrebare. in urma unei scandal cu soția aceasta ... stefanpopovici stefanpopovici Buna ziua. Am o întrebare. In urma unei scandal cu soția aceasta a chemat poliția. Deși am recunoscut că am insultat-o s-a întocmit proces verbal și am ... (vezi toată discuția)