avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Activitate alexandru.paun

Activitate alexandru.paun

Buna ziua,

Locuiesc in Orasul Pantelimon pe o strada neracordata la apa si canal, de asemenea neasfaltata.

Strada este intre doua strazi principale care au aceste utilitati, mai mult, in capetele strazilor exista lasat punct de racordare.

Acum, strada este construita pe aproximativ 60%, restul este un teren care urmeaza sa fie curatat/ vandut, la un moment dat, cand va creste pretul. Dintre proprietarii de case, sunt cativa, eu estimez aproximativ 10 din 40, care nu au cedat "cota de drum*. Din acest motiv Primaria spune ca nu are cum sa aduca utilitatile la limita de proprietate, nu mai spun de asfalt.

Daca exista o legislatie care sa oblige proprietarii sau autoritatile sa faca ceva in sensul acesta, va rog sa imi spuneti, poate reusim sa miscam cumva lucrurile.

Inteleg ca exista, mai nou, o obligatie sau o propunere legislativa de la ministerul mediului prin care se suporta de catre stat, in cuantum de pana la 2000 euro, cheltuielile de bransare.

Totodata, citisem ca era obligatoriu ca racordarea la apa si canal sa fie facuta, mai ales ca e vorba de un oras.

Orice sugestie este binevenita.

Multumesc
Buna ziua,

Exista varianta legala ca primaria unui oras sa actioneze pentru preluarea cotei de drum de la proprietarii care nu au cedat inca terenul, sau nu vor, in vederea asfaltarii, utilitatilor, etc?

Mentionez ca locuiesc pe o strada cedata partial si cei care nu au cedat nu au nicio intentie de a demara procedurile. Pe strada respectiva exista curent electric, iluminat public si instalatie de gaze naturale.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua,

Ma interesa daca este se poate intrerupe perioada legal sau trebuie ramas in ZLP pana cand se reiau scolile/ suspenda perioada definita de autoritati.

Multumesc
Buna ziua,

Se poate intrerupe perioada de zile libere platite luate in baza situatiei de urgenta, pentru stat cu copilul daca pe parcurs s-a schimbat situatia si am cu cine sa las copilul si doresc sa ma intorc la serviciu?

Multumesc
Buna ziua,
Locuiesc intr-un oras de langa Bucuresti pe o strada neasfaltata care nu este cedata primariei. Fiecare proprietar are cota parte din strada respectiva.
Strada respectiva are iluminat public si retea de gaze si electricitate.
Care este procedura prin care se poate ceda aceastra strada primariei pentru a se putea trage canalizare, apa curenta si asfalt?
Mentionez ca unele terenuri sunt achizitionate prin credit "prima casa" si credite ipotecare si restul sunt in proprietate.
Care ar fi demersurile care ar trebui facute si de catre cine?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.