avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei Dogaru

Activitate Andrei Dogaru

Bună ziua.

În situația de față, avem angajatul X cu contractul individual de muncă suspendat pentru incapacitate temporară de muncă, dar care efectuează practică (organizator - școală postliceală) în aceeași unitate în care este angajat.

1. Este considerat muncă acest stagiu de practică?
2. Sunt incidente dispozițiile art. 49 alin. (2) coroborat cu art. 50 lit. b) din Legea 53/2003 în ceea ce privește practica (în sensul suspendării prestării muncii)?
3. Este legal ca angajatul X să efectueze practică, din moment ce are contractul de muncă suspendat pentru incapacitate temporară de muncă?
Bună ziua!

Instituția în cadrul căreia sunt angajat (cons. jr.) a decis, prin reprezentantul său, contractarea unei firme de consultanță de specialitate în domeniul achizițiilor publice în vederea accesării unor fonduri din cadrul unui proiect la Minister. Aceștia au acceptat oferta pe care le-am transmis-o prin intermediul SEAP (achiziție directă).
Mi s-a cerut ca, printre altele, la încheierea contractului cu societatea respectivă să introduc o clauză care să stipuleze că în cazul în care aceștia nu reușesc să acceseze respectivele fonduri și să implementeze cu succes proiectul, să nu fie plătiți (cu suma din ofertă) sau să fie plătiți fracționat, în funcție de procentul fondurilor atrase.
Este această clauză abuzivă? Dacă da, care este temeiul legal?
Există vreo posibilitate să formulez clauza folosindu-mă de sintagma „îndeplinire defectuoasă a atribuțiilor prestatorului” sau „culpă exclusivă a prestatorului” pentru a nu fi lovită de nulitate?
Mulțumesc anticipat pentru eventualele lămuriri.
O zi frumoasă tuturor!