avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Clauză (abuzivă?) în contractul de consultanță.
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Clauză (abuzivă?) în contractul de consultanță.

Bună ziua!

Instituția în cadrul căreia sunt angajat (cons. jr.) a decis, prin reprezentantul său, contractarea unei firme de consultanță de specialitate în domeniul achizițiilor publice în vederea accesării unor fonduri din cadrul unui proiect la Minister. Aceștia au acceptat oferta pe care le-am transmis-o prin intermediul SEAP (achiziție directă).
Mi s-a cerut ca, printre altele, la încheierea contractului cu societatea respectivă să introduc o clauză care să stipuleze că în cazul în care aceștia nu reușesc să acceseze respectivele fonduri și să implementeze cu succes proiectul, să nu fie plătiți (cu suma din ofertă) sau să fie plătiți fracționat, în funcție de procentul fondurilor atrase.
Este această clauză abuzivă? Dacă da, care este temeiul legal?
Există vreo posibilitate să formulez clauza folosindu-mă de sintagma „îndeplinire defectuoasă a atribuțiilor prestatorului” sau „culpă exclusivă a prestatorului” pentru a nu fi lovită de nulitate?
Mulțumesc anticipat pentru eventualele lămuriri.
O zi frumoasă tuturor!
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
Andrei Dogaru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andrei Dogaru , utilizator 15:29, 9 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii publice - proiect cu fonduri europene euangajat euangajat Am o intrebare legata de achizitiile publice. Sa spunem ca o institutie publica face achizitii de peste 15.000 Euro, intr-un proiect cu fonduri europene. ... (vezi toată discuția)
Speta achizitie publica - derulare contract prestator asociere mihaela_faxmedia mihaela_faxmedia Buna ziua, Va supun atentiei o procedura de achizitie cu mai multe puncte nevralgice spun eu, as vrea sa vad si parerea dumneavoastra: In primul rand ... (vezi toată discuția)
Cerere de oferta servicii in cadrul proiect posdru (partener autoritate publica) carmenbucur carmenbucur Suntem o institutie publica, partenera in cadrul unui proiect Posdru. Trebuiesc achizitionate servicii formare profesionala din anexa 2B in val>30 000 ... (vezi toată discuția)