avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Speta achizitie publica - derulare contract prestator ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Speta achizitie publica - derulare contract prestator asociere

Buna ziua,
Va supun atentiei o procedura de achizitie cu mai multe puncte nevralgice spun eu, as vrea sa vad si parerea dumneavoastra:

In primul rand autoritatea contractanta este un ONG si a publicat un anunt pe site ul fonduri europene in conditiile in care obiectul achizitiei il reprezinta servicii Anexa 2B in valoare de peste 200.000 euro, pe un proiect POSDRU - cofinantare peste 50%. Acest lucru impune respectarea OUG 34/2006.
S-a depus o oferta din partea unei asocieri de operatori economici: unul din asociati: - Il numim "B" cu certificarile si autorizatiile de consiliere si formare profesionala. Celelalt asociat - il numim "A" este liderul asocierii.
Autoritatea emite un draft de contract care are mentionat ca si prestator numai liderul, respectiv asociatul "A", fara a se face vreo mentiune la Asocierea care a fost declarata castigatoare in urma finalizarii procedurii de achizitie. Acordul de asociere nu apare mentionat in contract, nici macar ca si anexa. Singura referinta la documentatia depusa in comun este: oferta tehnica si financiara care a fost depusa in numele asocierii, dar care nu detaliaza ce activitati face fiecare asociat.
Mai mult, intentia in derularea contractului este ca partea de formare profesionala si consiliere pentru care asociatul "B" este autorizat (si a depus in oferta autorizarile pentru aceste activitati) sa fie efectiv realizata de asociatul "A", care dupa depunerea ofertei a intreprins demersurile pentru obtinerea autorizatiilor respective.

Intrebarile mele sunt:
1. contractul incheiat numai cu liderul, este corect procedural? este posibil a fi lovit de nulitate din motiv ca oferta a fost depusa de asociere si contractul a fost incheiat ca si prestator numai cu liderul? fara a se mentiona acordul de asociere in nicio forma in cadrul acetsui contract?
2. daca activitatea specifica de formare pentru care asociatul "B" a depus autorizatii este realizata de asociatul "A" genereaza cheltuieli, decontarea acestor sume este eligibila? este corecta decontarea sumelor de catre beneficiar? acest contract este o activitate externalizata in cadrul unui Proiect POSDRU.
3. care sunt riscurile asociatului "B", care s-a angajat prin participarea la oferta sa realizeze partea de formare profesionala si consiliere pentru care a depus autorizarile si certificarile, in conditiile in care aceasta activitate este prestata de celalalt asociat "A"?

Aceste aspecte au fost aduse la cunostinta liderului "A", dar acesta nu considera ca e vreo problema si nu doreste sa intreprinda vreo actiune corectiva in acest sens. De aceea intrebarea mea este: care sunt riscurile asociatului "B" in derularea contractului in aceasta forma.

In speranta ca am expus suficient de explicit aceasta problema, astept un punct de vedere pentru care va multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Contract de lucrari-asociati ContSters271735 ContSters271735 Buna ziua! Am participat la o licitatie in asociere. Am castigat licitatia si s-a incheiat contractul de lucrari. Problema este ca la partile contractane ... (vezi toată discuția)
Licitatii publice contex contex M-ar interesa daca exista vreo posibilitate de incheiere prin notariat a unui acord de sustinere de catre o societate cu o cifra mare de afaceri a unui imm ... (vezi toată discuția)
Acord asociere participare licitatie florycutz florycutz Buna ziua As vrea sa stiu daca este vreo problema din punct de vedere juridic daca intr-o procedura de achizitie, o asociere de 3 operatori economici (lider+2 ... (vezi toată discuția)