avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Acord asociere participare licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Acord asociere participare licitatie

Buna ziua
As vrea sa stiu daca este vreo problema din punct de vedere juridic daca intr-o procedura de achizitie, o asociere de 3 operatori economici (lider+2 asociati) care au depus in comun oferta, au depus 2 Acorduri de asociere: un accord intre lider si primul asociat si al doilea accord intre lider si cel de-al doilea asociat. Garantia de participare era constituita de lider.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 18:17, 11 Noiembrie 2013
Este o problema.
Cum s-au asociat in vederea depunerii unei oferte comune, cate doi ? Atunci nu mai este o oferta comuna.
Doar formularele au fost intocmite doi cate doi, dar in restul ofertei au depus toate documentele cerute in Fisa de date pt lider si asociati.
In toate celelalte documente a fost trecuta componenta asocierii in clar.
Mai mult, in urma clarificarilor, a fost transmis documentul corectat, conform art. 201 din OUG 34.
Din cate stiu, orice document intocmit eronat/incomplet din oferta de calificare, poate fi retransmis in urma solicitarii comisiei.
Care credeti ca este baza legala a unei eventuale descalificari?
Multumesc
Daca din restul tuturor documentelor depuse reiese ca asocierea este din cei trei operatori, asocierea reiesind cert din toate acestea, poate fi acceptata clarificarea ca fiind o corectura a unui viciu de forma. Acordul de asociere intre cei 3 prinde forta juridica doar dupa legalizare (art.44 din OUG 34), deci poate fi corectat anterior, privind aspectele formal.e


Trebuie avut totusi grija si la respectarea tratamentului egal fata de ceilalti ofertanti.
Motivul de respingere ar putea fi cel de la art.36, alin.1 , lit.b) din HG 925, dar asa cum ati prezentat acum, cred ca totusi nu este cazul.
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2013
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale membruEvaluator membruEvaluator Pentru demonstrarea capacitatii de exercitare a activitatii profesionale, s-a solicitat ca operatorii sa detina licenta ANRSC, (clasa 1, 2 sau 3), pentru ... (vezi toată discuția)
Imputernicire semnare acte subcontractant - urgent twisted111 twisted111 Buna ziua, Am participat la o licitatie deschisa in calitate de lider de asociere. Autoritatea contractanta printr-o solicitare de clarificari indica ... (vezi toată discuția)
Garantie participare asociere ibitza78 ibitza78 La o procedura am doi ofertanti care au participat in asociere (X cu Y si Z cu W), cu urmatoarele probleme: 1. unul din ei (X) a constituit garantia de ... (vezi toată discuția)