Ofertantul -asociere intre 3 op ec- prezinta o scrisoare de garantie de participare completata in numele liderului asocierii - fara a se preciza si ceilalti membri ai asocierii.
Noi stim ca este liderul asocierii, fapt demonstrat de celalalte documente depuse.
Ce face AC? Respinge ca si oferta inacceptabila?
Nu este nimic prevazut in lege in acest sens.
Ce spune practica voastra?
Intrebare 2: tot de forma, si fiindca suntem pe subiect:
Daca imi prezinta acelasi document in forma mentionata mai sus, si imi anexeaza si acordul de asociere?!?
daca prin fisa de date s-a impus ca in cazul asocierii garantia sa fie constitutia in numele asocierii atunci forma in care este prezentata garantia nu este conforma cu cerinta dvs. si deci garantia nu este constituita in forma ceruta.
daca insa nu s-a precizat nimic cu privire la acest aspeect, exista un acord de asociere din care rezulta ca x a fost impuetrnicit sa intocmeasca oferta, sa semneze documente care emana de la ascoiati precum si contractul, din punctul de meu de vedere este suficient ca garantia sa fie pe numele lui intrucat el actioneaza si pe seama si in numele asociatilor. cu alte cuvinte in cel de-al doilea caz ii puteti executa garantia chiar daca comportamentul necorespunzator nu este al sau ci al celorlalti ascoiati care nu figureaza in scrisoarea emisa.
Fisa de date nu are prevederi in legatura cu modul de depunere al ofertei. Prevederile sunt cele clasice: cf cu art 86/87 din 925/2006, 278/OUG 34.
Comisia a precizat: ofertantul este o asociere, si ca atare trebuie precizati membrii asocierii in scrisoarea de garantie.
In faza de depunere asocierea nu trebuie autentificata, numai in caz de castig, deci ea se bazeaza numai pe semnaturi private ale membrilor asocierii... Nici nu stiu daca se poate emite o garantie in numele unei asocieri fara personalitate juridica.
Am intrebat doua societati de asigurari, cum procedeaza ei in aceste cazuri. Raspunsul? Nefiind precizat in lege, ei prefera sa aminteasca pe scrisoarea de garantie toti membrii asocierii.
Este foarte neclar acest aspect si pana una alta ofertantul este sau nu inacceptabil?
Valabilitate oferta
ibitza78
Buna ziua!
Prin Fisa de date am solicitat ca oferta sa fie valabila 180 zile. Un ofertant a prezentat Formularul de oferta financiara in care a mentionat ca ... (vezi toată discuția)