avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Valabilitate oferta
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Valabilitate oferta

Buna ziua!

Prin Fisa de date am solicitat ca oferta sa fie valabila 180 zile. Un ofertant a prezentat Formularul de oferta financiara in care a mentionat ca valabilitatea ofertei este de 60 de zile. Garantia de participare a constituit-o cu ordin de plata. Ceilalti ofertanti au valabilitatea ofertei de 180 zile.

Se poate intreba ofertantul daca este de accord cu prelungirea valabilitatii ofertei la 180 zile sau oferta este neconforma/inacceptabila? In ce baza legala (articol de lege) este inacceptabila/neconforma?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ibitza78 , utilizator 11:08, 18 Decembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
raspunsul este nu. daca reusiti sa evaluati ofertele in perioada de valabilitate aia de 60 de zile iar respectiva oferta este declarata castigatoare atunci aceasta situatie ramane fara efect. daca insa nu reusiti oferta iese din perioada de valabilitate iar operatorul economic isi pierde calitatea de ofertant. nu ii puteti solicita prelungirea valabilitatii ofertei pt. ca nu este vorba de o situatie exceptionala ci este vorba de culpa ofertantului. solicitarea prelungirii valabilitatii ofertei ar crea si un avantaj in raoport cu ceilalti ofertanti care s-au ingrijit sa-si depuna oferta urmand regulile stabilite prin documentatia de atribuire. in proiectul de modificare a hg 925 chiar se introdusese un articol care obliga la respingerea ofertei ca inacceptabila insa pana la aparitia unui asemenea articol, din punctul meu de vedere, aceasta este singura solutie legala. in schimb consider ca ar trebui clarificata perioada de valabilitate a garantiei de participare iar daca ofertantul va raspunde ca tot 60 de zile e valabila si garantia atunci oferta se respinge fara nicio discutie. si asa, nefiind mentionata perioada de valabilitate a garantiei eu consider ca trebuie asimilata termenului de valabilitate a ofertei ceea ce ar conduce la respingerea ofertei pe motiv ca nu si-a constituit garantia in forma impusa. totusi, eu as pune o intrebare in care sa-mi indice care eperioada de valabilitate a garantiei.
garantia de participare a fost constituita prin ordin de plata. Daca ar fi fost constituita prin Scrisoare de garantie cu valabilitate 60 zile atunci oferta ar fi fost respinsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire valabilitate oferta cateldestept cateldestept In cazul unei licitatii mi se cere prelungirea valabilitatii ofertei si garantiei de participare (peste cele 90 zile). 1.Sunt obligata la aceasta? 2.Pot sa ... (vezi toată discuția)
Prelungire garantie de participare IUSTINA PETECUTA IUSTINA PETECUTA Revin la subiectul anterior intrucat a aparut urmatoarea speta:comisia de evaluare a solicitat o clarificare cu privire la acceptul ofertantului care ... (vezi toată discuția)
Garantie participare licitatie deschisa - contract de servicii zeus78 zeus78 In Documentaţia de atribuire am stabilit perioada de valabilitate a ofertei de 60 zile si cea a garanţiei de participare de min. 60 zile, nespecificând ... (vezi toată discuția)