avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Garantie participare licitatie deschisa - contract de ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Garantie participare licitatie deschisa - contract de servicii

In Documentaţia de atribuire am stabilit perioada de valabilitate a ofertei de
60 zile si cea a garanţiei de participare de min. 60 zile, nespecificând termenul de la care începe valabilitatea. Unicul ofertantul a venit cu o garanţie de participare emisa de banca pe 12.08.2010, valabilă până pe 15.10.2010 adică 64 de zile.

Deschiderea ofertelor a avut loc în 18.08.2010. (din 18.08 până în 15.10 sunt 59 de zile)

Există un articol de lege care spune ca termenele de valabilitate încep de la data deschiderii ofertelor?

Trebuia să resping oferta?

Deoarece oferta a fost considerată valabilă, contractul a fost semnat, de aceea este perioada de 59 de zile motiv de reziliere?

În cazul unei continuări a contractului si a unui control ANRMAP care pot fi consecintele?
Cel mai recent răspuns: ContSters15910 , utilizator 15:05, 28 Octombrie 2010
Respingerea ofertei se incadra in prevederile art. 33 alin (3) din H.G. 925/2006, cu modificările şi completările ulterioare:
„În cadrul şedinţei de deschidere nu este permisă respingerea niciunei oferte, cu excepţia celor care se încadrează într-una dintre următoarele situaţii: lit. b) nu sunt însoţite de garanţia de participare, în cuantumul, forma şi având perioada de valabilitate solicitate în documentaţia de atribuire.” Practic de la data deschiderii ofertelor, scrisoarea de garantie bancara trebuia sa indeplineasca conditiile cumulative mai sus indicate.
Conform dispoziţiilor art. 6 alin. 2 din Hotărârea de Guvern nr. 925/2006, cu modificările şi completările ulterioare “perioada de valabilitate a ofertelor, prevăzută în anunţul/invitaţia de participare şi în documentaţia de atribuire, trebuie să fie stabilită astfel încât să se întindă până la momentul încheierii contractului/acordului-cadru. Atunci când stabileşte perioada de valabilitate a ofertelor, autoritatea contractantă va lua în considerare estimările privind perioada necesară pentru analiza şi evaluarea ofertelor, perioada necesară pentru verificările legate de aceste activităţi, precum şi perioada legală prevăzută pentru rezolvarea eventualelor contestaţii. Fără a afecta prevederile art. 93 alin. (3) şi asumându-şi implicaţiile prevederilor art. 97 alin. (4) lit. b), autoritatea contractantă are obligaţia de a solicita prelungirea valabilităţii ofertelor, precum şi, după caz, a garanţiei de participare, în situaţii excepţionale care impun o astfel de prelungire”.
In ceea ce priveste un eventual control al ANRMAP nu stiu ce sa va spun. :sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire valabilitate oferta cateldestept cateldestept In cazul unei licitatii mi se cere prelungirea valabilitatii ofertei si garantiei de participare (peste cele 90 zile). 1.Sunt obligata la aceasta? 2.Pot sa ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea achizitionarii caietului de sarcini ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Cunosteti cumva vreo reglementare legala prin care un participant la o licitatie este obligat sa cumpere de la autoritatea contractanta caietul de ... (vezi toată discuția)
Valabilitate oferta ibitza78 ibitza78 Buna ziua! Prin Fisa de date am solicitat ca oferta sa fie valabila 180 zile. Un ofertant a prezentat Formularul de oferta financiara in care a mentionat ca ... (vezi toată discuția)