avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice capacitatea de exercitare a activitatii profesionale
Discuție deschisă în Achiziţii publice

capacitatea de exercitare a activitatii profesionale

Pentru demonstrarea capacitatii de exercitare a activitatii profesionale, s-a solicitat ca operatorii sa detina licenta ANRSC, (clasa 1, 2 sau 3), pentru activitatea de curatare si transport a zapezii de pe caile publice si mentinerea in functiune a acestora pe timp de polei sau inghet, avand in vedere ca activitatea supusa licitatiei se desfasoara pe drumurile principale din localitati.
Operatorul X , lider al asociatiei, a depus in oferta declaraţie pe propria răspundere privind cerinţele de calificare, în conformitate cu art. 11, alin 4 din H.G.R. nr. 925/2006, în care specifica detinerea personala a acestei licenţe.
În documentele depuse ulterior pentru demonstarea acestei cerinte operatorul X a depus un angajament ferm prin care un terţ îl susţine cu licenţa ANRSC.
Ca urmare comisia de evaluare, conform prevederilor art 35 din HG 925/2006 si ale art. 201 din OUG 34/2006 al.(1), a solicitat clarificări ale documentelor prezentate de operatorul X pentru demonstrarea îndeplinirii criteriilor de calificare.
Ofertantul, lider al asocierii, a răspuns , în termen, prezentând licenţa în nume propriu, licenţa eliberată în aceiasi data cu prezentarea explicaţiilor solicitate. Asociatul ( 49 %) nu a prezentat aceasta licenta.
În acest caz oferta depusa de ofertantul X, liderul asocierii, este inacceptabilă pentru ca nu îndeplineşte una dintre cerinţele de calificare stabilite în documentaţia de atribuire?
Cel mai recent răspuns: membruEvaluator , utilizator 16:45, 9 Noiembrie 2011
1. Conform art.7 din Ordinul 509 ANRMAP, cand se solicita o autorizare specifica, aceasta trebuie prezentata de toti asociatii care efectueaza respectiva operatie. Daca o depune doar unul din asociati, din acordul de asociere trebuie sa reiasa ca acesta executa singur toata partea ptr. care s-a solicitat autorizatia.
2. In declaratia pe proprie raspundere depusa initial trebuia specificat si documentul prin care este indeplinita cerinta, respectiv al cui este, ce numar are, etc., cf. art.11, alin.4 din HG 925.
3. Daca ofertantul nu a facut precizarile acestea si avand in vedere clarificarile pe care vi le-a trimis, il puteati respinge pentru clarificari neconcludente, cf. art.79, alin.1 din HG 925.

Respingerea cu art.79, alin.1 este destul de delicata, asa ca aveti grija, daca o faceti sa fiti bine fundamentat in motivatie. Dvs. stiti pana la urma cat de neclare sunt raspunsurile lui.

Nu va recomand sa respingeti pe motivul datei emiterii autorizatiei, exista puncte de vedere ANRMAP pe site-ul lor, care considera ca documentele pot fi emise ulterior deschiderii in baza unui angajament.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire semnare acte subcontractant - urgent twisted111 twisted111 Buna ziua, Am participat la o licitatie deschisa in calitate de lider de asociere. Autoritatea contractanta printr-o solicitare de clarificari indica ... (vezi toată discuția)
Asociere licitatie ibitza78 ibitza78 Buna ziua! La o licitatie deschisa participam in asociere cu o firma de leasing X. Atat liderul asocierii, noi, cat si asociatul X am uzat de dreptul ... (vezi toată discuția)
Acord asociere participare licitatie florycutz florycutz Buna ziua As vrea sa stiu daca este vreo problema din punct de vedere juridic daca intr-o procedura de achizitie, o asociere de 3 operatori economici (lider+2 ... (vezi toată discuția)