La o licitatie deschisa participam in asociere cu o firma de leasing X. Atat liderul asocierii, noi, cat si asociatul X am uzat de dreptul prevazut la art. 11 din HG 925/2006 (depunem declaratia initiala privind indeplinirea conditiilor de participare). In acordul de asociere scrie "Conditiile de administrare si conducere a asociatiei: liderul asociatiei S.C. ............... S.R.L. (adica noi) preia responsabilitatea si primeste instructiuni de la investitor in folosul partenerilor de asociere.". Deschiderea ofertelor a avut loc in 10.07, iar in data de 12.07 asociatul X, si NU liderul asocierii - noi, primeste adresa prin care AC solicita depunerea documentelor de calificare. Asociatul X a presupus ca noi am primit aceasta adresa si nu ne-a trimis-o. Prin urmare nu s-a raspuns la respectiva adresa din partea AC, iar in 30.07 tot asociatul X primeste comunicarea rezultatului procedurii cum ca oferta este inacceptabila (art. 36, alin. (1), lit. b)).
Este justificat a contesta, si bineinteles a avea castig de cauza, ca noi, liderul asocierii, nu am primit acea solicitare de clarificari din moment ce noi eram trecuti in contract ca societate de administrare a relatiei cu AC?
Mentionez ca atat in solicitarea de clarificari, cat si in comunicarea rezultatului procedurii referirea se face catre "Asocierea SC Y..... si SC X ......" si sunt mentionate doar nr. de fax si adresa de e-mail ale asociatului X, ale noastre deloc.......
Problema este ca noi chiar asteptam sa primim adresa respectiva fiind pregatiti cu toate documentele de la tert, din Italia, de la asociat, traduceri legalizate de documente..... absolut tot. Si acum sa aflam ca suntem descalificati pt neprezentarea documentelor. AC nu are cumva obligatia de a mentine corespondenta cu noi-liderul aosierii, din moment ce asa scrie in acord?
Este destul de interpretabil si depinde foarte mult de ce documente ati depus in oferta.
Acordurile de asociere se refera in mod frecvent doar la asocierea in vederea executiei contractului si nu se depun legalizate.
Daca ati depus si alte documente din care sa reiasa in mod explicit ca reprezentati asocierea si la procedura de achizitie si ati indicat si date de corespondenta pentru procedura, aveti sanse de castig, daca nu e interpretabil.