avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate pinteat

Activitate pinteat

Si aceste contracte de comodat ar putea fi incheiate cu minori (14-18 ani)?

raluk0207 a scris:

Adecvat ar fi un contract de comodat.
Motivul consta in faptul ca un proces verbal de predare primire nu da nastere la nici un fel de obligatie din partea celui care primeste bunul.
Contractul de comodat presupune obligatia comodatarului de a restitui bunul la termenul stabilit sau la cererea proprietarului, să păzeasca şi să conserve bunul împrumutat cu prudenţa şi diligenţa unui bun proprietar, să foloseasca bunul împrumutat în conformitate cu destinaţia acestuia si să suporte cheltuielile pentru folosinta bunului.

Speta este urmatoarea: o entitate juridica decide pentru o buna functionare a activitatilor sa atribuie anumite bunuri din proprietatea sa unora din membrii sai. Modalitatea aleasa e un proces verbal de predare primire, unde dupa datele de identificare a partilor si lista cu bunurile, se enumereaza obligatiile primitorului. Este acest act corect ca si forma/fond? Genereaza efecte juridice? ar fi mai adaptat un contract de comodat? Unde as putea gasi baza legala pentru un raspuns adecvat acestei dileme?
Stimati colegi,

Stiu ca a mai fost adresata aceasta intrebare, insa nu am vazut un raspuns care sa ma edifice pentru speta pe care o am in minte. Voi incerca sa fiu cat mai precis in explicatii, pentru ca nu am vazut cum as putea atasa o poza...
Avem o intersectie clasica, cu 4 strazi care o aceeseaza. Semafoarele prezente au culoarea verde in acelasi timp ata pentru mine, cat si pentru cei de pe strada care vine din sens opus. Eu vreau sa iau la dreapta, iar o masina din sens opus vrea sa vireze la stanga, deci pe aceeasi strada. Ambii avem verde, doar ca la mine pe langa verdele normal al semaforului, mai am si un verde intermitent care functioneaza. In cazul in care deplasarea mea e guvernata de verdele normal al semaforului, as avea prioritate. In cazul in care deplasarea mea e guvernata de verdele intermitent, perd prioritatea...
So...?
Stimati colegi,

Am incercat sa gasesc raspunsuri la intrebarea de mai jos, insa nu am reusit... Ma gandesc sa construiesc o casa. In acest sens, una din posibilitatile disponibile e sa fac apel la primaria orasului unde doresc sa construiesc in vederea concesionarii unui teren. Am vazut ca durata de concesionare a terenului este de 49 de ani. Este posibil ca dupa acest termen sau pe parcursul contractului de concesionare sa cumpar acel teren? Daca nu, la final, inteleg ca se poate prelungi concesionarea o singura data cu jumatate din termenul initial. Dupa acestea, ststul vine si isi revendica terenul impreunca cu tot ce este construit pe el?
Multumesc anticipat pentru raspuns.