avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces verbal de predare primire sau comodat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces verbal de predare primire sau comodat?

Speta este urmatoarea: o entitate juridica decide pentru o buna functionare a activitatilor sa atribuie anumite bunuri din proprietatea sa unora din membrii sai. Modalitatea aleasa e un proces verbal de predare primire, unde dupa datele de identificare a partilor si lista cu bunurile, se enumereaza obligatiile primitorului. Este acest act corect ca si forma/fond? Genereaza efecte juridice? ar fi mai adaptat un contract de comodat? Unde as putea gasi baza legala pentru un raspuns adecvat acestei dileme?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:40, 30 Ianuarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adecvat ar fi un contract de comodat.
Motivul consta in faptul ca un proces verbal de predare primire nu da nastere la nici un fel de obligatie din partea celui care primeste bunul.
Contractul de comodat presupune obligatia comodatarului de a restitui bunul la termenul stabilit sau la cererea proprietarului, să păzeasca şi să conserve bunul împrumutat cu prudenţa şi diligenţa unui bun proprietar, să foloseasca bunul împrumutat în conformitate cu destinaţia acestuia si să suporte cheltuielile pentru folosinta bunului.
Si aceste contracte de comodat ar putea fi incheiate cu minori (14-18 ani)?

raluk0207 a scris:

Adecvat ar fi un contract de comodat.
Motivul consta in faptul ca un proces verbal de predare primire nu da nastere la nici un fel de obligatie din partea celui care primeste bunul.
Contractul de comodat presupune obligatia comodatarului de a restitui bunul la termenul stabilit sau la cererea proprietarului, să păzeasca şi să conserve bunul împrumutat cu prudenţa şi diligenţa unui bun proprietar, să foloseasca bunul împrumutat în conformitate cu destinaţia acestuia si să suporte cheltuielile pentru folosinta bunului.

Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am încheiat contract de comodat pentru un teren pe care mi-am înființat punct de lucru. pot să dau și eu unui terț o parte din teren în folosință gratuită? Alina Nagy Alina Nagy Buna ziua. Am următoarea situație și mi-am prins urechile: Eu, persoana juridică am încheiat un contract de comodat cu persoana fizica.( teren). Mi-am ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat gheciu gheciu In cadrul carei institutii se incheie un contract de comodat intre doua parti? (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa fie reclamant in instanta si ce fel de radpundere este iiikkk iiikkk Buna ziua, Pentru avarierea unei masini intr-un service (spart motor) ,desi a fost dusa acolo pantru mecanismul de distributie , cine trebuie sa actioneze ... (vezi toată discuția)