avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am încheiat contract de comodat pentru un teren pe ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am încheiat contract de comodat pentru un teren pe care mi-am înființat punct de lucru. Pot să dau și eu unui terț o parte din teren în folosință gratuită?

Buna ziua. Am următoarea situație și mi-am prins urechile:
Eu, persoana juridică am încheiat un contract de comodat cu persoana fizica.( teren). Mi-am înființat punct lucru.
Persoana fizica îmi da acordul sa subînchiriez sau sa dau in folosință gratuită altei persoane juridice.
Acum, vreau sa dau in folosință gratuită unei persoane juridice, o parte din teren. Mai exact, ne vom desfășura activitatea împreuna, același domeniu.
Legea îmi permite sa închei eu, acum, un contract de comodat cu un terț-persoana juridică?
Practic, e un fel de comodat la comodat. E legal?
Menționez ca și terta persoana își înființează punctul de lucru aici.

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 19:38, 5 Septembrie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
contractul este legea părților.
dacă proprietarul v-a dat acordul, puteți subcontracta.

Art. 2148
Obligaţia comodatarului
(1) Comodatarul este ţinut să păzească şi să conserve bunul împrumutat cu prudenţa şi diligenţa unui bun proprietar.
(2) Comodatarul nu poate folosi bunul împrumutat decât în conformitate cu destinaţia acestuia determinată prin contract ori, în lipsă, după natura bunului. El nu poate permite unui terţ să îl folosească decât cu aprobarea prealabilă a comodantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de predare primire sau comodat? pinteat pinteat Speta este urmatoarea: o entitate juridica decide pentru o buna functionare a activitatilor sa atribuie anumite bunuri din proprietatea sa unora din membrii ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat gheciu gheciu In cadrul carei institutii se incheie un contract de comodat intre doua parti? (vezi toată discuția)
Poate comodatarul sa permita unui tert folosirea bunului primit in comodat? retromusculo retromusculo Am dreptul in calitate de comodatar Intreprindere Familiala sa pot ,, subinchiria\\" o parte din spatiul primit de la comodant daca acesta este de acord? (vezi toată discuția)