Am dreptul in calitate de comodatar Intreprindere Familiala sa pot ,, subinchiria" o parte din spatiul primit de la comodant daca acesta este de acord?
Daca va referiti la inchiriere in sensul prevazut de lege, atunci raspunsul este NU.
D-voastra nu sunteti autorizat pentru acest gen de activitate de a inchiria sau a subinchiria un anumit spatiu, indiferent ca proprietarul este de acord sau nu.
Dar exista vreo posibilitate legala ca de exemplu eu in calitate de comodatar Intreprindere Familiala sa pot ceda folosinta a 1/3 din spatiul obtinut printr-un contract de comodat unei alte persoane fizice sau juridice? Am acest drept?
Niciodată şi nici când NU EXISTÃ posibilitatea de a dispune aupra unui bun asupra căruia nu ai nici un drept.
Prin "comodat" ţi se încredinţează folosinţa şi nu dreptul de proprietate fără titlu oneros (fără c/v pecuniară)
Prin "inchriere" se cedează folosinţa în locul unei locaţii (chirie) cu titlu oneros (cu c/v pecuniară).
Cine nu are drept de proprietate nu are cum să înstrăineze folosinţa.
În cazul "închrierii", întru-cât atât proprietarul cât şi chiriaşul au interese pecuniare, cu acordul proprietarului, chiriaşul poate subînchiria, dacă proprietarul nu doreşte să facă direct acel lucru.