avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitie tamplarie PVC cu geam termopan
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitie tamplarie PVC cu geam termopan

buna ziua
am pus tamplarie pvc la un stand unde societatea are punct de lucru in urma unui contract decomodat.
va rog sa mi spune ti in ce conturi inregistrez aceasta cheltuiala
mentionez ca s-a facturat si achitat avans in valoare de 3500 lei iar apoi s-a facturat si achitat 6500 lei valoarea tamplarie si s-a trecut si storno -3500 avansul achitat.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:06, 8 Octombrie 2013
Acesta este un raspuns ANAF preluat de aici:

[ link extern ]

Speta publicata la data 1.10.2012

Care este tratmentului fiscal al amortizarii investitiilor efectuate de catre o persoana juridica asupra unui imobil ce face obiectul unui contract de comodat incheiat intre persoana juridica si o persoana fizica pe o perioada de 5 ani?

Potrivit prevederilor art. 21 alin. (1) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare coroborate cu prevederile art. 24 alin. (3) din Codul fiscal, sunt, de asemenea considerate mijloace fixe amortizabile investitiile efectuate la mijloacele fixe care fac obiectul unor contracte de inchiriere, concesiune, locatie de gestiune sau altele asemenea.
In conformitate cu prevederile mentionate mai sus, cheltuielile cu amortizarea investitiilor asupra mijloacelor fixe luate in baza unui contract de comodat, reprezinta cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil.
Mentionam de asemenea faptul ca, incadrarea acestor cheltuieli in categoria cheltuielilor nedeductibile din punct de vedere fiscal are in vedere dispozitiile Codului civil, potrivit carora, comodatarul are obligatia conservarii bunului imprumutat si nu stabilesc in mod expres raspunderea comodatarului de a efectua investitii asupra bunului respectiv, aceasta obligatie revenind proprietarului - comodant.
Avand in vedere acest cadru legal, in perioada de folosinta a bunului luat in comodat, obligatiile ce revin comodatarului sunt numai cele legate de intretinerea lui in stare de functionare, cheltuielile efectuate in acest scop fiind cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil, potrivit art. 21 alin. (1) din Legea nr. 571/2003, in conditiile in care bunul respectiv este utilizat pentru activitatea pentru care comodatarul este autorizat.


Sursa : ANAF [ link extern ]

Deci inregistrati in 212 (eventual un analitic) si amortizati, dar amortizarea nu e deductibila, daca platit impozit pe profit.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil
multumesc mult pentru raspuns
buna ziua
ca sa fie deductibil pot sa inregistrez in contul 611? mentionez ca nu am factura de manopera deoarece termopanul l-a montat asociatul
scorus69 a scris:

buna ziua
ca sa fie deductibil pot sa inregistrez in contul 611? mentionez ca nu am factura de manopera deoarece termopanul l-a montat asociatul


Nu sunt reparatii, trebuie sa amortizati.Vedeti mai sus:

In conformitate cu prevederile mentionate mai sus, cheltuielile cu amortizarea investitiilor asupra mijloacelor fixe luate in baza unui contract de comodat, reprezinta cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat bulzanv bulzanv Firma noastra a luat un credit pt achizitia unei locuinte pe persoana fizica ,Ulterior a facut contract de comodat intre firma si persoana fizica privind ... (vezi toată discuția)
Amortizare centrala in spatiu comodat Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Firma functioneaza intr-un spatiu in baza unui contract de comodat cu o persoana fizica pe o perioada de 3 ani . De curand a montat o centrala pe lemne. Toata ... (vezi toată discuția)
Amortizarea fiscala camicami camicami Spuneti-mi si mie ,va rog,care este baza lagislativa,actul normativ ,art.,conform caruia,in perioada 01.01.2007-30.04.2009 amortizarea diferentelor din ... (vezi toată discuția)