1.Fiecare citim si intelegem diferit.Este vora de anul 2005 cand nu exitau L.230 si HG1588/2007.
In art 18(4) din Norme 400/2003 se mai spune:.."..La adunarea reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate prin votul majoritatii membrilor prezenti. Dovada convocarii si reconvocarii constituie afisul de la avizier si convocatorul semnat de acestia".La o zi a avut timp sa ia semnaturi de la toti proprietarii?.
La art.18(3) Toti proprietarii trebuie anuntati despre convocarea oricarei ad.gen. a asociatiei de proprietari cu cel putin 10 zile inainte ca aceasta sa aiba loc.
2.La ad. propun 0.5 % dar aplic 0.2 % carei HOTARARII a ad.gen.?.
3.Penalitatile au fost in sume diferite la foarte multi proprietari (10.000.0000, 15.000.000, 20.000,000, 30.000.000).Se aplica si retroactiv?.
Buna ziua,
Am si eu mai multe intrebari.In anul 2005 presedintele asociatiatiei de locatari in sedinta reconvocata a 2-a zi( dupa prima convocare), a propus ca restantierii sa fie penalizatii cu 0.5 % pe zi de intarziere. La sedinta reconvocata au participat 12 proprietari. Nu s-a supus la vot cine este de acord cu aceasta propunere.Prima lista de intretinere a fost calculata cu 0.5 %.Au fost chemati la Primarie si li s-a spus ca este ilegal, iar a doua lista apare cu penalitati de 0.2 % pe zi calculat si pentru prima lista (sumele de penalitati de 0.5 % au fost scazute dupa un model propriu al adm.) si pentru a doua lista.Nu s-a mai reconvocat ad.gen. pentru a se vota 0,2 % pentru ca trebuia sa spuna motivul.
1.Este legal constituiata ad. gen. dupa o zi ?
2.Este legal cea de a doua penalizare nefiind votata in ad. gen.?
3.Unii restantieri au avut sume diferite restanta.Cum se calculeaza de acum inainte sumele restante pana la ad. gen. si dupa ad.gen. ?
Apa Nova a descoperit ca in asociatia de locatari 3 scari nu avea contor (iar doua sc.avea contor dar ne factura la estimat ) si ne-a facturat la pausal in urma cu 3 ani consumul de apa rece (aproximativ 250.000.000 lei,in 2004).Administratorul nu a repartizat aceasta suma timp de un an si jumatate, timp in care s-au acumulat penalitatitii de peste 100.000.000 lei.
4.Cine trebuie sa plateasca aceste penalitati si baza legala ?
5.Ce se intampla cu restantele mai mari de 3 ani si baza legala ?
Va multumesc ,
Am o decizie civila a unui tribunal judetean in care respinge ca nefondat apelul. Nu am declarat recurs.
1.In ce conditii primesc o hotarare definitiva si irevocabila?
2.Cui ma pot adresa pentru a verifica solutia data?.
3.In ce conditii Procurorul General al Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie poate declara recurs in anulare?