katz1ro a scris:
Valoarea penalitatilor in ianuarie a fost de circa 2400 lei ( 0,2% pe zi). Daca am achitat restanta si nu am reusit sa achit nimic pentru penalitati pot avea probleme??
Mentionez ca la un moment dat, cand am vrut sa achit o parte din restanta, mi-au luat banii obligatoriu pentru penalizari si nu pentru restanta. Au dreptul sa distribuie banii cum vor ei sau trebuie incasati decid eu?
multumesc
1. Achitati si penalizarile si nu aveti probleme. Sau cereti o mica amanare, faceti un angajament de plata, mai cereti un termen de 1 luna si va angajati sa achitati si penaliuzarile.
2. Administratorii trebuie sa incasese atat debitul cat si penalizarile pentru ca sumele sunt vechi si daca se incaseaza numai debitul e posibil sa se depaseasca 3 ani cu penalizarile si s-ar pierde prin prescriere.
Referitor la raspunsul dat de utilizatorul Brom " Dar cum penalitatile duc la randul lor la curgerea de penalitati, nu cred ca are vreo diferenta care dintre ele se achita primele" precizez ca are mare importanta si anume : Daca se achita debitul , nu se mai calculeaza penalizari, acestea ingheata la valoarea care era cand s- a stins debitul. Nu se calculeaza penalizari la penalizari. Deci este avantajos pentru restantier sa-i fie acceptati mai intai banii pentru debit, ca nu mai exista baza de calcul pentru penalizari. Dar unii restantieri abuzeaza de acest avantaj si se ajunge in situatia cand trec anii si nu mai platesc penalizarile decat executati.