avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Activitate Stefan Litu

Activitate Stefan Litu

Buna ziua,

Saptamana trecuta am fost instiintat de catre ANAF ca figurez in evidenta fiscala cu sume datorate "Contributia de asigurari sociale de sanatate datorate de pers. care realizeaza venituri din activ. independente si persoane care nu realizeaza venituri", incepand cu 27.12.2017 si pana la 25.07.2018.

Mentionez ca in perioada iulie 2017 - iulie 2018 nu am inregistrat venituri, iar cardul de sanatate a fost suspendat pe toata aceasta perioada.

Tinand cont ca in toata aceasta perioada nu am beneficiat in nici un fel de serviciile medicale de stat (cardul de sanatate fiind inactiv) si tinand cont ca nu am inregistrat nici un fel de venit, de ce trebuia sa platesc catre stat 80 lei / luna (incepand cu 1 ianuarie 2018)?

Ce as putea sa fac pentru a contesta aceste sume pe care le consider abuzive?

Multumesc,
Stefan
Multumesc mult pentru raspuns.

AG a membrilor nu trebuie anuntata la avizier astfel incat cei interesati sa poata participa? Hotararile n-ar trebui luate ulterior consultarii tuturor membrilor asociatiei?

Buna ziua, domnule Grecu. Multumesc pentru raspuns. In primul rand doresc sa va spun ca dimensiunea mesajului meu initial a fost dictata de faptul ca am folosit un dispozitiv mobil.

Nu comentez temeiul sau lipsa de temei a actiunii intreprinse de catre presedintele asociatiei de proprietari, ci imi manifest nelamurirea in legatura cu modul in care aceasta a fost intreprinsa. Atata vreme cat presedintele asociatiei de loctari reprezinta interesele proprietarilor inscrisi in asociatie, nu ar trebui ca acesta sa consulte toti membrii asociatiei inainte de a demara o astfel de actiune? Nu ar fi trebuit sa fie intrunita o Adunare Generala in care sa fie explicate motivele si in cadrul careia sa se consemneze cine este de acord cu aceasta masura, urmand ca votul majoritatii (jumatate plus unu) sa fie luat in considerare?

Mentionez ca in discutie este contractul pe care asociatia de locatari il are incheiat cu firma ISTA, o parte dintre proprietari dorind sa fie intrerupta citirea contoarelor de caldura si revenirea la plata agentului de incalzire "la comun".

Nu am pregatire juridica, insa logica imi spune ca o astfel de actiune venita din partea asociatiei trebuie facuta ulterior consultarii tuturor membrilor. O astfel de consultare privind actionarea in judecata a firmei ISTA nu s-a facut, ci doar a aparut acum cateva zile la avizier un anunt sec: "Stimati locatari, firma ISTA a fost data in judecata".

Sper ca am completat informatiile lipsa si va multumesc anticipat pentru eventualul raspuns.
Buna ziua. Fac parte dintr-o asociație de proprietari care a decis sa dea in judecată unul dintre furnizorii de servicii in vederea rezilierii contractului existent, acest lucru făcându-se fără a fi consultați membrii asociației. Imi puteți spune, va rog, dacă s-a procedat corect și care pot fi urmările acestei acțiuni? Multumesc