avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate Maria elvira

Activitate Maria elvira

Răspuns la discuția Stagiu cotizare
13 octombrie 1973 am handicap din nastere .Vecinii mei care erau la fel ca mine ,dar mie nu mi-au spus, au cotizat la cnpp o luna de zile si au beneficiat de pensie minima social garantata. Eu nu am aflat de acea lege si ar trebui sa ma angajez cel putin o luna ca asa mi s-a spus.Este adevarat?
Sunt persoana cu certificat de handicap. Daca ma angajez, dupa cat timp pot beneficia de pensie minima social garantata?
Răspuns la discuția Pensie mimima social garantata
Daca incercam , sa o incadram undeva sau sa cotizam se va putea?
Daca nu a cotizat ,ne-au spus ca nu va primi aceasta pensie.Au zis ca s-a modificat legea incepand cu 1 ianuarie 2018

Dosarul pentru pensie se depune la Casa de pensii.

Florentina Pomponiu a scris:

Deci este nerevizuibil. Pe baza carui act obtine acesta indeminizatie?
Are certificat de incadrare in categorie de persoane cu handicap din 1996
Cornel Vasile a scris:

Daca este indemnizatie de handicap, atunci va trebui sa-si depuna dosarul pentru pensie de invaliditate si daca valoarea pensiei este sub pensia sociala minima, atunci o va primi pe aceasta din urma.

Daca este pensie, atunci va primi pensia sociala minima garantata fara sa depuna nicio cerere in acest sens.

Unde depunem acest dosar?Am fost la evaluare si ne-au spus ca nu are stagiu de cotizare,insa dosarul este Ok.
Florentina Pomponiu a scris:

da se mai poate
Cum?Ce putem sa facem?
Cred ca indemnizatie. Este asa cu handicap din nastere.
Dar ea are indemnizatie in valoare de 272 lei.Noi am aflat tarziu ca putea beneficia si de pensia minima social garantata cum au multi la noi in sat.Legea a picat la 31 decembrie 2017.Mai putem face ceva pentru a o obtine?
Am o sora care beneficiaza de pensia de handicap de 272 lei.Ce demersuri se pot face pentru a beneficia de pensia minima social garantata?Multumim anticipat petre raspuns