avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate CocăT

Activitate CocăT

Sunt si eu curios, stie cineva care este numarul de ore/sapt pe care trebuie sa-l execute un kinetoterapeut in 2019 ???

cretu_rmn a scris:

buna ziua.
as dori sa stiu care este numarul de ore lucratoare pentru un kinetoterapeut.
eu lucrez intr-un centru multifunctional de servicii sociale si lucrez 8 ore pe zi desi eu stiu ca programul ar trebui sa fie de 7 ore pe zi.
o alta problema ar fi ca nu stiu cum sa procedez pentru a trece la gradul de kinetoterapeut principal.
va multumesc.

Buna seara! Povestea incepe in felul urmator. Parintii mei au divortat in urma cu 3 ani. Noi suntem 3 frati: eu am 24 de ani, iar fratele si sora mea 17 ani (in prezent). La divort, s-a hotarat ca tata sa plateasca pensie alimentara. (am sa folosesc ca exemplu o suma fixa, fictiva) Suma stabilita de parintii mei a fost de 1500 de lei, dar au hotarat amical sa treaca in acte 1000 de lei. Nu s-a impus niciun termen lunar legal pentru achitarea pensiei, s-a stabilit tot amical zilele de 15 ale fiecarei luni. Problema este ca tatal meu nu a achitat niciodata suma de 1500, numai cea de 1000 si nici nu a facuto la termen. In primele 6 luni de cand plateste pensie, tata a achitat prin wester union (el muncind in afara tarii), dupa care a achitat numai "in mana". Ne gandim ca, legal, nu are nicio dovada prin care sa demonstreze ca si-a indeplinit obligatia in ultimii 2 ani si jumatate. Teoretic am putea sa actionam in instanta. Nu am vrea sa se ajunga la asa ceva. Intrebarea mea suna in felul urmator: este poaibil ca hotararea de pensie sa fie modificata, astfel incat tata sa plateasca 2000 de lei, in zilele de 15 ale fiecarei luni, obligat legal? Va multumesc pentru atentie?
Buna seara!
Suntem 3 frati. Parintii nostri au divortat in urma cu 2 ani. In prezent locuim intr-un apartament in capitala impreuna cu mama noastra. Apartamentul a fost cumparat de parintii nostri in timpul casatoriei. Tata s-a recasatorit anul trecut cu o doamna care are o fata. Am inteles ca tatal nostru vrea sa o infieze pe fata actualei sotii. Sunt interesat ce drepturi de mostenire ar avea fata, in urma infierii.

Edit: Sotia actuala din cate stiu nu are niciun drept la apartament.