avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1492 soluții astăzi
Forum Activitate TheGamerAdrian

Activitate TheGamerAdrian

Răspuns la discuția Pot minorii să semneze petiții?
Eh, eu întreb de petiții pe hârtie :))

tgeorgescu a scris:

Da, deoarece au semnat si Mihai Eminescu si Ion Creanga, care sunt morti de mult (ma refer la petitii pe internet).

Salut! De la ce vârstă pot minorii să semneze petiții?
Multumesc, dar eu am intrebat daca i se intampla ceva minorului, isi rupe ceva, se imbolnaveste, este impuscat etc., nu daca minorul face rau cuiva. Ma gandesc ca aici ar fi ceva de genul "Parintii puteau sa nu-l lase asa departe de casa", dar daca ai putea sa ma lamuresti. Uite, de exemplu, am auzit ca parintele intra la puscarie daca i se intampla ceva minorului(nu e vorba ca ar incalca legea), e adevarat? Sau primeste amenda? Sau li se face dosar penal parintilor? Sau altceva?
Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Cel care in temeiul legiii, al unui contract sau al unei hotarari judecatoresti este obligat sa supravegheze un minor sau o persoana pusa sub interdictie raspunde de prejudiciul cauzat altuia de catre aceste din urma persoane- conform dispozitiilor codului civil. Cel obligat la supraveghere este exonerat de raspundere numai daca dovedeste ca nu a putut impiedica fapta prejudiciabila

Salut! Ce li s-ar întâmpla părinților dacă copilului lor minor 14-18 ani, pe care l-au lăsat să călătorească singur prin țară, cu trenul, la mare, la munte etc. i s-ar întâmpla ceva?
Bună seara, precizez că am 17 ani.
Eventual, daca ar putea cineva să mă facă să înțeleg mai bine ce înseamnă "răspundere" în cazul în care i se intâmplă ceva minorului plecat la munte sau altundeva.
Bună seară! Ar fi trași la răspundere părinții dacă i se întâmplă ceva minorului, pe care l-au lăsat să călătorească singur prin țară, cu trenul, la munte, la mare?