avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Răspundere părinți pentru minor plecat prin țară
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Răspundere părinți pentru minor plecat prin țară

Salut! Ce li s-ar întâmpla părinților dacă copilului lor minor 14-18 ani, pe care l-au lăsat să călătorească singur prin țară, cu trenul, la mare, la munte etc. i s-ar întâmpla ceva?
Cel mai recent răspuns: TheGamerAdrian , utilizator 08:56, 20 Februarie 2018
Cel care in temeiul legiii, al unui contract sau al unei hotarari judecatoresti este obligat sa supravegheze un minor sau o persoana pusa sub interdictie raspunde de prejudiciul cauzat altuia de catre aceste din urma persoane- conform dispozitiilor codului civil. Cel obligat la supraveghere este exonerat de raspundere numai daca dovedeste ca nu a putut impiedica fapta prejudiciabila
Multumesc, dar eu am intrebat daca i se intampla ceva minorului, isi rupe ceva, se imbolnaveste, este impuscat etc., nu daca minorul face rau cuiva. Ma gandesc ca aici ar fi ceva de genul "Parintii puteau sa nu-l lase asa departe de casa", dar daca ai putea sa ma lamuresti. Uite, de exemplu, am auzit ca parintele intra la puscarie daca i se intampla ceva minorului(nu e vorba ca ar incalca legea), e adevarat? Sau primeste amenda? Sau li se face dosar penal parintilor? Sau altceva?
Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Cel care in temeiul legiii, al unui contract sau al unei hotarari judecatoresti este obligat sa supravegheze un minor sau o persoana pusa sub interdictie raspunde de prejudiciul cauzat altuia de catre aceste din urma persoane- conform dispozitiilor codului civil. Cel obligat la supraveghere este exonerat de raspundere numai daca dovedeste ca nu a putut impiedica fapta prejudiciabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un biciclist mi-a lovit masina ce sa fac? BRATU ALINA BRATU ALINA Saptamana trecuta un minor cu bicicleta a intrat in masina mea si mi-a zgariat, bara, aripa capota motor si oglinda. M-am deplasat la politie, am declarat ce ... (vezi toată discuția)
Agresiune intre minori cornellie10 cornellie10 Nepotica mea de 12 ani a fost agresata de 2 minore de 14 ani, in timpul liber. Am fost la cabinetul de medicina legala pentru constatarea agresiunii si acum ... (vezi toată discuția)
Loviri simavio simavio Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema,fetita mea este calsa a 2a zilnic este agresata fizic de 2 colegi din clasa ei,fata este non violenta,am fost la ... (vezi toată discuția)