avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Un biciclist mi-a lovit masina ce sa fac?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Un biciclist mi-a lovit masina ce sa fac?

Saptamana trecuta un minor cu bicicleta a intrat in masina mea si mi-a zgariat, bara, aripa capota motor si oglinda. M-am deplasat la politie, am declarat ce s-a intamplat si am primit autorizatia e reparatie. Nu am CASCO la masina si mi se pare normal ca cel care mi-a lovit-o sa suporte reparatia.Promlema este ca , politistul luat legatura cu cel care mi-a lovit masina si i-a intocmit un proces verbal minorului , in care precizeaza ca nu exista nici un articol unde sa il incadreze, mai mult l-a linistit pe acestuia spunandu-i sa stea linistit ca nu pateste nimic, decat daca eu il voi da in judecata.
Este normal sa nu poata f incadrat acest incident in nici un articol?( ma gandesc ca poate la distrugere).
Nu stiu ce sa fac,va rog ajutati-ma.
Cel mai recent răspuns: Filip Alexandru , utilizator 12:52, 24 Iulie 2012
Codul civil:
Răspunderea civilă

SECŢIUNEA a 4-a
Răspunderea pentru fapta altuia
Art. 1372
Răspunderea pentru fapta minorului sau a celui pus sub interdicţie
(1) Cel care în temeiul legii, al unui contract ori al unei hotărâri judecătoreşti este obligat să supravegheze un minor sau o persoană pusă sub interdicţie răspunde de prejudiciul cauzat altuia de către aceste din urme persoane.
(2) Răspunderea subzistă chiar în cazul când făptuitorul, fiind lipsit de discernământ, nu răspunde pentru fapta proprie.
(3) Cel obligat la supraveghere este exonerat de răspundere numai dacă dovedeşte că nu a putut împiedica fapta prejudiciabilă. În cazul părinţilor sau, după caz, al tutorilor, dovada se consideră a fi făcută numai dacă ei probează că fapta copilului constituie urmarea unei alte cauze decât modul în care şi-au îndeplinit îndatoririle decurgând din exerciţiul autorităţii părinteşti.
Art. 1374
Corelaţia formelor de răspundere pentru fapta altei persoane
(1) Părinţii nu răspund dacă fac dovada că sunt îndeplinite cerinţele răspunderii persoanei care avea obligaţia de supraveghere a minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune intre minori cornellie10 cornellie10 Nepotica mea de 12 ani a fost agresata de 2 minore de 14 ani, in timpul liber. Am fost la cabinetul de medicina legala pentru constatarea agresiunii si acum ... (vezi toată discuția)
Furt/talharie minor gerogeM gerogeM Buna ziua, Va cer sfatul in privinta urmatoarei situatii: Mama mea a fost talharita in fata blocului de un minor de 12 ani. Practic i-a fost smuls ... (vezi toată discuția)
Loviri simavio simavio Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema,fetita mea este calsa a 2a zilnic este agresata fizic de 2 colegi din clasa ei,fata este non violenta,am fost la ... (vezi toată discuția)