avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Loviri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Loviri

Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema,fetita mea este calsa a 2a zilnic este agresata fizic de 2 colegi din clasa ei,fata este non violenta,am fost la invatatoare ca sa rezolvam aceasta situatie,problema nu s-a rezolvat urmeaza o sedinta cu directoarea scolii,ce ma deranjazea cel mai tare este faptul ca parintii unuia dintre baieti incurajaza acest comportament spunand ca fiul sau fiind minor nu are judecata deci o poate agresa pe fiica mea fara nici o problema,va rog sa-mi spuneti daca exista o cale legala ca, daca nu elevul respectiv ,parintii lui sa raspunda de faptele respectivului minor,mentionez ca am vazut cum a urmarit-o pe fiica mea si i-a dat o gheta in spate,l-am apucat de haina si l-am zgaltait un pic fara sa-l lovesc si acum tatal lui ma ma ameninta cu judecata cum ca i-am lovit fiul,deci fapul ca eu l-am prins lovindu-mi fiica este o gresala a mea catre elevul respectiv,in schimb baiatul nu poate fi judecat ca este minor!!!X-(
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
simavio, utilizator
Cel mai recent răspuns: simavio , utilizator 13:34, 1 Februarie 2012
[ link extern ]

Răspunderea pentru fapta minorului sau a celui pus sub interdicţie

Răspunderea presupune că persoana care, în temeiul legii, al unui contract ori al unei hotărâri judecătoreşti este obligată să supravegheze un minor sau o persoană pusă sub interdicţie, răspunde de prejudiciul cauzat de către aceste persoane (adică poate fi obligată să repare în natură prejudiciul, să plătească despăgubiri etc.).

Răspunderea subzistă chiar în cazul când făptuitorul nu are discernământ şi nu răspunde pentru fapta proprie. Cel obligat la supraveghere este exonerat (scutit) de răspundere numai dacă dovedeşte că nu a putut împiedica fapta prejudiciabilă. Părinţii sau, după caz, tutorii, sunt exoneraţi (scutiţi) de răspundere numai dacă probează că fapta copilului nu este consecinţa modului în care şi-au îndeplinit îndatoririle decurgând din exerciţiul autorităţii părinteşti, ci este urmare a unei alte cauze.
va multumesc pentru raspuns,numai ca va rog sa-mi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a reclama aceste fapte,cui trebuie sa ma adresez prima data si cum,am facut o reclamatie la conducerea scolii,mai departe nu mai stiu.....
multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune intre minori cornellie10 cornellie10 Nepotica mea de 12 ani a fost agresata de 2 minore de 14 ani, in timpul liber. Am fost la cabinetul de medicina legala pentru constatarea agresiunii si acum ... (vezi toată discuția)
Un biciclist mi-a lovit masina ce sa fac? BRATU ALINA BRATU ALINA Saptamana trecuta un minor cu bicicleta a intrat in masina mea si mi-a zgariat, bara, aripa capota motor si oglinda. M-am deplasat la politie, am declarat ce ... (vezi toată discuția)
Furt/talharie minor gerogeM gerogeM Buna ziua, Va cer sfatul in privinta urmatoarei situatii: Mama mea a fost talharita in fata blocului de un minor de 12 ani. Practic i-a fost smuls ... (vezi toată discuția)