avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Activitate Rfs30

Activitate Rfs30

Deci am același drepturi ca oricare cetățean roman cu buletin roman de 10 ani.
Contract pe durata nedeterminata și salariu fără limita de plafonare?
Bună ziua,

As dori sa fiu lămurit asupra situației mele,daca ma puteți ajuta.

Sunt cetățean roman și francez, născut în România, și întors în tara acum un an. Am buletin provizoriu cu domiciliu în București, pe care îl innoiesc anual.

La firma la care sunt angajat îmi spun ca nu pot avea contract de munca pe durata nedeterminata și nu pot avea un salariu mai mare de 2000 lei net/luna, după noua legislație.

Acest lucru e adevărat? Ce trebuie sa fac sa am o situație clara și nedeterminata, având în vedere ca nu doresc sa renunț la buletinul francez care îmi conferă avantajele sociale pe care le am în Franța achiziționate în 27 de ani de viata acolo.

Va mulțumesc pentru orice informație.
Mda, fiind din București va fi mai greu.
Pot sa va trimit copii după acte pe o adresa mail? Măcar sa vedeți concret despre ce e vorba
Dacă dumneavoastră sunteți notar, am putea venii la biroul dumneavoastră cu actele sa vi le arătăm?
Asa s-a exprimat. Ne-existand moștenire, ar putea fii o ruda, care ar contesta sau cererea dezbateri moștenirii. Tânărul proprietar fiind el însuși ruda de gradul 3 cu mătușa defuncta. Soțul decedat a avut o sora, nu știe dacă mai trăiește și nu știe dacă la rându ei à avut copii.
Totuși notarul nostru a insistat pe faptul ca exista un risc. El spunând ca sunt doar scenarii, ca actul în sine este bun și ca tânărul este proprietar. Doar ca știind posibilitatea întâmplări acestor scenarii trebuie sa ne asumam riscul.
Aceste cuvinte ne au speriat pe mine și soția.
Concluzie e ca pot cumpăra acel apartament cu sufletul liniștit ca nu îl voi pierde dacă s-ar întâmpla ceva?
De fapt care ar fii scenariul cel mai rău pentru noi?
Din păcate nu s-a făcut nicio succesiune după moartea soțului. Exista doar acel testament între ei.

După proprietar nu ar mai exista rude, dar acum știți cum e, e după cuvântul lui. Nu pot fii sigur ca nu ar exista o ruda de gradul 4 care ar putea cere sa se dezbata moștenire. Atunci ce s-ar întâmpla cu noi și apartamentul?
Intabularea și extrasul de carte funciara din decembrie sunt ok și nu apare nimic. Timp ce mătușa era în viata apărea pe cartea funciara uzufruct ul viager iar după dispariția dânsei acel uzufruct a dispărut lăsând curata cartea funciara pe numele lui.

Când soțul a decedat acum 13 ani înainte se făcuse un testament reciproc între ei stipuland ca nu au copii și ca apartamentul rămâne celui în viata.

Noi ne întrebam dacă ar exista o ruda chiar și de gradul 10, poate solicita moștenire? În cazul ala ce se întâmplă pentru noi? Noi trebuie sa l despăgubim? Trebuie sa ii cedam apartamentul?
Aici e toată teama noastră, sa nu ne trezim într-o buna zi pierzând apartamentul.
Bună ziua, eu și soția mea ne am îndrăgostit de un apartament și am dori să-l achiziționam. Proprietarul actual având ca act de proprietate un contract de întreținere făcut cu mătușa (de grad îndepărtat) lui acum 3 ani. Dânsa era căsătorită și făcuse cu soțul ei un testament prin care cel care deceda primul lasă apartamentul celuilalt neavând moștenitori.

Mătușa nu mai e de câteva luni, iar proprietarul actual are doar acest contract de întreținere (notarul nostru explicând ca dacă ar fi avut un testament de la mătușa către el ca ii lasă apartamentul, acel testament ar fi acoperit contractul de întreținere și deci ar fi acoperit proprietarul de orice contestație în viitor).

Întrebarea noastră e următoarea: dacă noi cumpărăm acest apartament, ce riscuri ar fii pentru noi dacă într-o buna zi se trezește o ruda îndepărtată și contesta bunul ne fiind făcută nicio moștenire? Il ataca pe actualul proprietar? Ne ataca pe noi? Riscam sa pierdem apartamentul?

Va mulțumim mult pentru orice informație și sfat.