avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate V Mihai

Activitate V Mihai

Văd ca nu răspunde nici un jurist la întrebare. În schimb emit păreri oameni care nu au fost în situația ăsta și care ca orice roman si-au pierdut simțul realității fiindcă în România funcționează abuzul în locul.legii. Eu văd în lege ca nu avem voie sa conducem fără a poseda permis (nu scrie ca asupra persoanei) sau cu permis suspendat (ceea ce nu mai e cazul după expirarea suspendarii).
Când retine permisul, polițistul emite doua acte, proces verbal cu mențiunea perioadei de suspendare în nr de zile și, după caz, dovada de circulație provizorie tot cu termen de valabilitate. Cum legal perioada de suspendare incepe imediat după. expirarea dovezii și durează cât scrie în procesul verbal, este foarte clar când expira suspendarea și când poți conduce.
Pentru a ne scoate de sub abuzurile statului, invit măcar un avocat de bun simt sa confirme / corecteze / completeze / sa infirme cele de mai sus. În ce lege scrie ca a conduce fara permis ASUPRA TA este infracțiune? Dacă politia nu actualizează la timp starea legala a permisului ar trebui data în judecata pt neglijenta în serviciu.
Multumesc pt precizari!
Tocmai "nefericirea" executorilor imi creeaza peobleme. Am inteles ca executorul poate denunta renuntarea mea la mostenire si poate merge pana la anularea ei si a actelor ulterioare legate de renuntare. Asa ca nu as face decat sa creez probleme fiului meu. Din toate sfaturile si lamuririle primite (pt care multumesc mult!!) concluzionez ca cel mai avantajos este sa accept tacit mostenirea resoectiv sa ma mut pur si simplu in apartament si sa respect obligatiile de locatar.
Sunt deja in executare de ceva timp, pentru mai multe imprumuturi (linie credit firma proprie 2007, insolventa 2010, faliment declarat 2012), A fost si o garantie (casa in care locuiam) care a fost vanduta in contract tripartit si banii dati bancii (dar nu acoperitor fata de credit).
Platesc executorilor, lunar prin retineri, sume f mici dintr-un salariu mic declarat in prezent. Nu am garantat cu alte bunuri, garantia pt credit firma era avalizare bilet la ordin in nume personal, apoi credite personale fara ipoteca pt acoperire credit firma... E o situatie mai complicata venita din perioada 2009 - 2010.
Valoarea totala a datoriilor mele este peste dublul valorii apartamentului. De aceea doream sa stiu la ce pot folosi mostenirea fara sa ajunga la executori. Oricum intre timp am mai aflat ca si tata a contractat un card de credit la CEC Bank anul trecut, in baza pensiei (la 83 ani!!! Ce face CEC...) si acum trebuie sa-l platesc eu (suma semnificativa, 10000 lei). De aceasta datorie, ironic, desi nu e a mea nu cred ca pot scapa fiindcaca neplata va duce la un moment dat la executarea bunurlori proprietatea tatalui (deci a apartamentului) Desi intentionez sa deschid o alta lupta si cu CEC... oricum lupt cu bancile de mult. Am platit dobanzi si comisioane imense, am pierdut deja cam tot ce agonisisem si tot mai am de platit iar bancile la acea vreme nu au fost dispuse la negocieri (era inceputul crizei...)
Am inteles perfect acum. Va multumesc inca o data pentru amabilitate! Daca nu va deranjeaza intrebarea, sunteti jurist / avocat / notar? Intreb pt ca nu am nici o cunostinta in acest domeniu si precum vedeti este foarte posibl sa am nevoie intr-un timp mai scurt sau mai lung...
Multumesc mult pt raspuns! Deci ref la pct 1, sa inteleg ca dezbaterea succesiunii (respectiv obtinerea certificatului de mostenitor) sau eventual intrarea la succesiune a fiului meu prin renuntarea mea la mostenire (care din cate am vazut se inscrie in reg national al notarilor) va fi aflata de executorul bancar de la una din entitatile legale implicate in procedura?
Buna ziua!
Felicitari comunitatii de aici pentru dezbaterile utile!
Cazul meu: Sunt unic mostenitor al tatalui meu decedat cu 1 saptamana in urma, mama decedata cu mult timp in urma. Sunt urmarit de executori bancari, mostenesc un apartament si vreau sa evit sa-l pierd in favoarea bancii. Nu am demarat dezbaterea succesorala la notar. Va rog sa ma sfatuiti:
1. Daca si cum pot sa procedez ca sa pot transfera proprietatea catre fiul meu major fara ca procedura sa poata fi aflata / urmarita de executorul bancar?
2. In cazul in care pct 1 nu este fezabil, pot locui in apartamentul tatalui meu fara sa incep vreodata dezbaterea succesiunii? Adica sa platesc impozitul si orice taxe aferente apartamentului si sa am drept legal sa locuiesc acolo fara sa fie executat.
3. In cazul de la pct 2, la momentul decesului meu (desigur, in conditiile legale din prezent) fiul meu va avea dreptul la mostenirea aartamentului ca succesor? Este unicul me copil, iar eu nu am frati, sotie sau alte rude de grad 1.
Va multumesc anticipat pt un raspuns de clarificare!
V Mihai