avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Activitate IuliaCr

Activitate IuliaCr

Bună ziua, suntem un grup de studenți care se întreabă dacă există vreo lege care poate interzice unei facultăți să schimbe regulamentul intern în mijlocul anului universitar. Modificările se referă în principal la calendarul de susținere al examenelor, mai exact senatul facultății a decis că examenele din sesiunea 1 nu pot fi date în sesiunea 2, pe lângă altele. Ar exista vreo bază legală prin care putem forța facultatea să renunțe la aceste schimbări acum și să le aplice înaintea începerii anului universitar viitor?
Vă mulțumesc foarte mult pentru răspuns. La DNA o să ajungem dacă e nevoie.
Bună ziua, sunt studentă la UMF și mă aflu, împreună cu mulți alți studenți de la mine din an și din ani mai mari, într-o situație exasperantă. Avem pe an locuri la buget 60% și la taxă 40%. Din acele 60% procente, o mică parte reprezintă crema cremelor, cei mai inteligenți mai străluciți. Eu nu mă aflu printre ei. Restul de la buget într-o proporție covârșitoare sunt acolo pentru că folosesc tot felul de metode de a copia. Copiază oricum, oricât și la orice materie fără un pic de rușine și sunt mereu în top, ba mai mult de atât iau și burse de merit de la facultate pentru note. Când ridicăm problema la decanat, nu obținem decât un ridicat din umeri și un "învățați mai mult". Am ajuns la capătul răbdării, nu mai avem de unde să scoatem sute de milioane că nu avem loc de unii care copiază și la materiile opționale. Putem da facultatea în judecată pentru inegalitate de șanse sau ceva de genul, să o obligăm să ia măsuri concrete împotriva copiatorilor cronici? Menționez că mulți colegi fost prinși copiind, dar contrar regulamentului intern, nu s-a luat nici o măsură împotriva lor.
Buna ziua, va scriu deoarece prietenul meu se afla, ca si angajat, intr-o situatie foarte deranjanta.
Pe data de 15 nov 2017 s-a angajat full time ca si bucatar, si i s-a precizat ca salariul se va plati sub forma de avans si lichidare.
Pe data de 21 decembrie 2017 a primit jumatate din salariu, pe motiv ca a muncit 8h/zi, o zi da si una nu de pe 15 nov pe 15 dec(program propus de sef citez "pana se aranjeaza lucrurile") cand in mod normal tura e de 14 ore/zi(de pe 15 dec) - nu a fost informat ca va primi 50% din salariu inainte sa accepte acest program. Sa spunem ca aici a fost greseala prietenului meu ca nu s-a informat suficient.
De pe data de 21 decembrie 2017 nu a mai primit nici un ban pentru cele aproximativ 210 ore lucrate pe luna!
Acum pe 15 ianuarie trebuia sa ia banii de pe 15 dec pana pe 1 ianuarie, dar salariile se platesc doar daca restaurantul a facut destui bani in ziua salariilor. Daca nu se face consumatie sa acopere salariile angajatilor pe data de 15 si 1. nu se platesc, se amana pana....doamne-ajuta. In aceeasi situatie sunt toti bucatarii si ospatarii.
Vazand ca prietenul meu munceste pe branci cate 14 ore pe zi si de pe 15 noiembrie 2017 de cand s-a angajat pana azi el a primit fabuloasa suma de .... 600 RON, nu pot decat sa ma gandesc ca ceva este in neregula.
Sunt eu absurda sau tot ce s-a intamplat pana acum bate a ilegalitate? Care sunt pasii de urmat? Precizez ca la o discutie cu angajatorul in legatura cu plata salariilor, singurul raspuns e ca "asa merge treaba in restaurante". Chiar asa o fi?!
LE: cand semneaza foaia de pontaj, isi trece de la 10 la 22, si sta 2 ore in plus nepontate pentru ca "asa se face in restaurant" - tot vorbele patronului