avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate Lukas100

Activitate Lukas100

Buna ziua,

Am gasit un apartament pe care doresc sa-l cumpar, dar am dubii legate de locul de parcare.

Blocul a fost construit in 2011, iar apartamentul a fost cumparat de la dezvoltator de actualul proprietar.

Am atasat singurul aliniat din CVC dintre ei care face referire la locuI de parcare, citez: "Totodata, subscrisa vanzatoare, prin reprezentantul meu legal, transmit cumparatorilor, si dreptul de proprietate asupra unui loc de parcare, care se va identifica ulterior in baza unei documentatii cadastrale".

Situatia din teren este urmatoarea: Pe terenul detinut de dezvoltatori este acest bloc finalizat in 2011, 2 blocuri in constructie si inca unul care va fi construit ulterior, parcarea nefiind amenajata, iar cei care locuiesc in blocul finalizat si-au luat fiecare loc de parcare cum au putut/dorit.

Eu i-am pus conditia ca inainte sa facem tranzactia sa-si rezolve cu locul de parcare, adica sa il intabuleze pe el si apoi sa mi-l vanda mie.

Vanzatorul a discutat cu dezvlotatorul de la care a cumparat apartamentul, iar acesta i a transmis ca nu poate sa-i intabuleze doar lui un loc de parcare, dar eu cunosc alt proprietar din acel bloc, care a mai cumparat un loc de parcare pe langa cel promis in contract si caruia i-au fost intabulate ambele.

Va rog, un sfat/parere daca cunoasteti situatii de genul acesta!

Eu imi doresc apartamentul...Cum ar trebui sa procedez? Sa merg pe incredere ca se vor aloca locurile de parcare ulterior?
Sau sa raman ferm cu aceasta conditie de clarificare a situatiei locului de parcare cu riscul de a nu mai cumpara apartamentul?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Buna ziua,

La 01.08.2020 am dat in chirie un apartament cu contract inregistrat la anaf pe perioada de un an de zile, cu plata lunara a chiriei.
Acum chiriasul ma anunta ca vrea sa plece din tara si doreste incheierea contractului, iar garantia sa ramana ca si chirie pentru luna curenta.
In contract am specificat faptul ca incetarea inainte de termen a contractului se poate face doar prin acord bilateral.
De asemenea, am specificat faptul ca incalcarea oricarei clauze din contract duce la retinerea garantiei.

Din punctul meu de vedere, incheierea contractului inainte de termen imi da dreptul la retinerea garantiei, valoarea acesteia fiind chiria pe o luna.
Care este procedura legala pentru aceasta situatie?
Am inteles ca pentru incheierea contractului trebuie facuta o dovada la anaf; cum mai exact?

Multumesc!
Bună seara,

Vă rog să mă ajutați cu un sfat sau o părere pentru situația următoare:

Bunicul meu a cumpărat înainte de revoluție un teren împreună cu un nepot de al sau pe care l au împărțit în doua și și a construit fiecare o casă, pe titlu fiind trecuți ambii cu cota parte de 1/2.

Între timp bunicul meu a făcut succesiunea către părinții mei, iar acum vecinul dorește sa facă și el succesiunea către unul dintre urmași.

Problema e ca la notar, vecinul a descoperit ca are o ipoteca achitata, dar neradiata pe casă, iar banca la care era ipotecata nu mai există, fiind astfel imposibil sa facă succesiunea.

Acum vecinul le solicita părinților mei copii după buletine, titlul de proprietate și certificatele de deces ale bunicilor mei pentru radierea ipotecii.

Întrebarea mea este de ce e nevoie și de actele alor mei pentru asta, din moment ce atunci când a făcut el ipoteca nu a fost nevoie de ele și nici în cazul succesiunii pentru jumătatea noastră de teren nu am avut nevoie de un actele lor, părinții mei fiind un pic îngrijorați cu înmânarea actelor(copii) pentru a fi trimise la nu știu ce banca la București.

Îmi cer scuze pentru postarea lungă, dar nu am pe cine sa întreb momentan.
Va mulțumesc anticipat pentru orice părere!
Va multumesc pentru raspuns!
Se poate intelege ca o firma are drepturi de marca asupra numelui firmei? adica are prioritate la inregistrarea numelui firmei ca marca?
Buna ziua,
Intrebarea mea este daca este posibil sa inregistrez o marca (sa zicem Alb Negru) la OSIM in cazul in care exista deja o firma, Alb Negru SRL, deja infiintata, neexistand nici o marca inregistrata la OSIM cu acest nume pana in momentul de fata?
Va multumesc!
Răspuns la discuția PFA traducător
Buna ziua doamna Laura Ciobeica,

Va rog sa ma ajutati cu o clarificare!
Doresc sa traduc doar din engleza in romana pe domeniul tehnic si am deja un PFA infiintat.
Pentru a putea adauga activitatea de traducator liber profesionist la registrul comertului am nevoie de ambele examene la MCC (eng-rom cat si rom-eng)? Nu ar fi suficient doar cel engleza-->romana ?

Va multumesc!