avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, Vă rog să mă ajutați cu un sfat sau o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, Vă rog să mă ajutați cu un sfat sau o părere ...

Bună seara,

Vă rog să mă ajutați cu un sfat sau o părere pentru situația următoare:

Bunicul meu a cumpărat înainte de revoluție un teren împreună cu un nepot de al sau pe care l au împărțit în doua și și a construit fiecare o casă, pe titlu fiind trecuți ambii cu cota parte de 1/2.

Între timp bunicul meu a făcut succesiunea către părinții mei, iar acum vecinul dorește sa facă și el succesiunea către unul dintre urmași.

Problema e ca la notar, vecinul a descoperit ca are o ipoteca achitata, dar neradiata pe casă, iar banca la care era ipotecata nu mai există, fiind astfel imposibil sa facă succesiunea.

Acum vecinul le solicita părinților mei copii după buletine, titlul de proprietate și certificatele de deces ale bunicilor mei pentru radierea ipotecii.

Întrebarea mea este de ce e nevoie și de actele alor mei pentru asta, din moment ce atunci când a făcut el ipoteca nu a fost nevoie de ele și nici în cazul succesiunii pentru jumătatea noastră de teren nu am avut nevoie de un actele lor, părinții mei fiind un pic îngrijorați cu înmânarea actelor(copii) pentru a fi trimise la nu știu ce banca la București.

Îmi cer scuze pentru postarea lungă, dar nu am pe cine sa întreb momentan.
Va mulțumesc anticipat pentru orice părere!

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate-mostenire Alina9876 Alina9876 Tatal meu are o sora( care a murit acum 30 de ani) si implicit 4 nepoti de la ea. Bunicul meu (tatal tatalui meu) a murit acum 10 ani si tot de atunci se ... (vezi toată discuția)
Succesiune. radu_balas radu_balas Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o \"problema\". Povestea este urmatoarea: Bunica mea, detinea o casa, plus terenul aferent, la sat. Bunica a murit, in ... (vezi toată discuția)
Succesiune Laurentia409 Laurentia409 Buna ziua Ma numesc Laurenția , am avut o bunica care a avut în jur de 2 ha ași dori sa fac succesiunea . Bunica a avut 4 moștenitori (copii) unul nu are ... (vezi toată discuția)