avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate-mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate-mostenire

Tatal meu are o sora( care a murit acum 30 de ani) si implicit 4 nepoti de la ea. Bunicul meu (tatal tatalui meu) a murit acum 10 ani si tot de atunci se incearca rezolvarea actelor. Nu despre asta este insa intrebarea.
Bunicul meu a avut inainte de revolutie o suma de bani egala cu valoarea unui apartament pe atunci pe care i-a dat tatalui meu. El nu a facut nimic cu banii, s-au devalorizat si nu a mai putut lua mare lucru cu ei. Bani i-a cheltuit dupa revolutie pe obiecte de uz casnic. Banii provim din afacerile bunicului la negru, in perioada comunista.
Nepotii vor acum jumatate din acesti bani. Tatal meu este deci bun de plata? Se poate face o executare silita/sechestru pe pensie sau ceva asemantor? Nepotii ameninta ca au martori in sat si ca pe langa acesti bani si jumatate din casa parintilor este a lor. Pentru ca ei afirma (si spun ca au si martori) ca apartamentul in care au locuit parintii este pe jumatate al lor pentru ca tot bunicul meu le-a dat bani de el.Ceea ce este fals mama spune ca ea si-a platit apartamentul din salariu.
Apartamentul este cumparat de mama mea, inainte de a fi casatorita cu tata, el fiind casatorit cu altcineva, dar avand 3 copii cu mama.(Nu are copii cu prima sotie.)Nu stiu daca pe titlul de proprietate al apartamentului este doar numele mamei sau al ambilor. Nu am cum sa vad personal pentru ca sunt in Bucuresti, iar ei intr-un orasel de provincie la mare departare. Am intrebat-o pe mama si a zis ca e doar numele ei(am indoeli), dar ca e si tata proprietar. Nu inteleg prea bine, fiind batrana se exprima destul de greu.
Daca e doar pe numele mamei ei pot cere ceva? Dar daca e pe numele ambilor parinti nepotii pot cere ceva?
Legal vorbind, nepotii pot cere jumatate din banii aceia si din casa parintilor?
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2015
Alina9876, utilizator
Daca apartamentul este pe numele parintilor tai ,indiferent daca e doar unul mentionat sau ambii, verisorii nu au dreptul la mostenire .
In ce priveste suma de bani daca aceasta nu a fost mentionata in banca , CEC etc , nu se poate face dovada ca a fost lasata mostenire . La succesiune se solicita inscrisuri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa parinti dollar_007 dollar_007 Buna ziua, Va cer ajutorul intr-o chestiune mai delicata in care ma aflu. Sunt singur la parinti. Acestia au achizitionat acum 30 ani un apartament in care ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Pot cere, prin instanță, un test adn pentru verii mei primari, care afirmă că mama mea a avut alt tată decât bunicul lor? flori2009 flori2009 Buna ziua! As dori sa stiu daca am dreptul sa solicit prin instanta, efectuatea testului ADN in cazul stabilirii filiatiei mamei mele decedata si a parintilor ... (vezi toată discuția)