avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Activitate Sofia01

Activitate Sofia01

Multumesc frumos pentru raspuns!
Daca am un al doilea job part time si am aflat ca sunt insarcinata, la nasterea copilului avand doar 8 luni lucrate mi se cumuleaza cu venitul de la jobul full time pentru calculul indemnizatiei? Sau sa imi dau demisia de la part time, neavand nimic de castigat decat oboseala in plus ?
Va multumesc!
Buna ziua! Daca sunt angajata part time la o firma si full time la alta, concediul medical de maternitate se plateste la ambele locuri de munca? Daca la jobul part time nu am stagiu complet, ci doar 5 luni in momentul cand intru in concediu de maternitate se poate cumula cu stagiul de la jobul full time? Sau daca nu se poate se poate renunta la prima luna, jobul part time putand fi efectuat si de acasa, in sensul sa nu dau medicalul la jobul part time ci doar la cel de baza, dupa care la implinirea celor 6 luni de stagiu sa pot beneficia si la jobul part time de restul de concediu? ( probabil doar concediu postnatal)
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Nu scrie un articol ceva, doar conform prevederilor legii 53/2003. Atat, si la conditii de munca este precizata ca activitatea prestata se desfasoara in conditii normale potrivit legii 263/2010.
Recomandarea de la medic si de la specialist si de la medicul de familie si apoi si de la medicul de medicina muncii.
Buna ziua! Sunt insarcinata, lucrez la stat, si am solicitat reducerea programului de la 8 ore la 6 ore conform legii maternitatii. Dupa aproximativ o.luna, timp in care mi s-a spus ca nu mi se poate acorda programul redus din cauza ca nu exista un contract cu un medic de medicina muncii care sa ateste starea de risc a sarcinii, dupa ce am fost eu pe banii personali si am facut acea informare si actele de la medicina muncii mi s-a eliberat decizia de reducere a programului de munca, dar in acelasi timp mi s-a dat si un act aditional in care se precizeaza reducerea programului de munca fara modificarea salariului, spunandu-mi ca acum asta este legea, modificarea programului de munca trebuind trecuta si in Revisal.. intrebarea mea este sunt afectata prin aceste modificari trecute prin actul aditional? Pe actul aditional nu se face referire nici la decizia de reducere a programului conform legii maternitatii, nici la lege in sine, doar ca reducerea a fost facuta conform prevederilor legii 53/2003. Cand ma voi intoarce din concediul de crestere a copilului voi avea acelasi program? Sa inteleg ca raman la program partial, nu la full time? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Buna seara. Si eu sunt in aceeasi situatie, Raspunsul primit de la directia de asistenta comunitara din Iasi a fost ca atata timp cat mama se intoarce cu minim 90 de zile inainte de implinirea de 2 ani a copilului, tatal nu este obligat sa intre in ccc, nu a facut nici o cerere prin care renunta la luna lui, si eu voi primi stimulent pana la implinirea de 3 ani a copilului, fara intrerupere.(deci inclusiv luna considerata a tatalui).

Elena.Elena92 a scris:

Bună ziua , am și eu o întrebare legată de acest subiect . Dacă părintele care a stat in CCC reîncepe muncă când copilul.are vârstă de 1an și 7luni se primește stimulent pentru luna celuilalt părinte ??