avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program redus de la 8 ore la 6 ore conform legii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program redus de la 8 ore la 6 ore conform legii maternitatii 96/2003

Buna ziua! Sunt insarcinata, lucrez la stat, si am solicitat reducerea programului de la 8 ore la 6 ore conform legii maternitatii. Dupa aproximativ o.luna, timp in care mi s-a spus ca nu mi se poate acorda programul redus din cauza ca nu exista un contract cu un medic de medicina muncii care sa ateste starea de risc a sarcinii, dupa ce am fost eu pe banii personali si am facut acea informare si actele de la medicina muncii mi s-a eliberat decizia de reducere a programului de munca, dar in acelasi timp mi s-a dat si un act aditional in care se precizeaza reducerea programului de munca fara modificarea salariului, spunandu-mi ca acum asta este legea, modificarea programului de munca trebuind trecuta si in Revisal.. intrebarea mea este sunt afectata prin aceste modificari trecute prin actul aditional? Pe actul aditional nu se face referire nici la decizia de reducere a programului conform legii maternitatii, nici la lege in sine, doar ca reducerea a fost facuta conform prevederilor legii 53/2003. Cand ma voi intoarce din concediul de crestere a copilului voi avea acelasi program? Sa inteleg ca raman la program partial, nu la full time? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:02, 9 Octombrie 2019
Buna ziua,
La ce prevedere, articol, din Legea 53/2003-Codul muncii se face referire?
Ati dus de la medic recomandarea de reducere a programului cu 1/4 ( 2 ore)?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteti afectata, modificarea s-a efectuat conform prevederilor legale.

Din Codul muncii textul de lege : art.41.
Nu scrie un articol ceva, doar conform prevederilor legii 53/2003. Atat, si la conditii de munca este precizata ca activitatea prestata se desfasoara in conditii normale potrivit legii 263/2010.
Recomandarea de la medic si de la specialist si de la medicul de familie si apoi si de la medicul de medicina muncii.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nici nu trebuie sa se mentioneze textele de lege in actele aditionale ... mai sus am mentionat textul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea timpului de lucru de la 8 la 6 ore simion maria simion maria buna ziua!va rog sa imi spuneti si mie daca se poate reduce timpul de lucru de la 8 la 6 ore din probleme economice fara sa se incheie nici un act aditional ... (vezi toată discuția)
Act aditional in sarcina fsbdc fsbdc Buna ziua, Sunt insarcinata in 19 saptamani. Acum 2 luni si ceva mi-am notoficat in scris angajatorul prezentand o notificare in scris insotita de ... (vezi toată discuția)
Program 6 ore angajata insarcinata ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am o angajata insarcinata si a adus adeverinta de la medic precum ca se reduce programul la 6 ore. trebuie sa fac act aditional la contract? sau ... (vezi toată discuția)