avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate Mihamir

Activitate Mihamir

Buna ziua. Am luat o amenda pentru viteza la intrare in orasul Roman (dinspre Traian) si nu suntem siguri ca eram pe tronsonul cu limita de viteza 50. Pe moment, de suparare, nu ne-am gandit sa verificam. Dar mai apoi, analizand faptele, ma gandesc, ar fi putin probabil inainte de intrarea in localitate sa fie deja limita de 50 si nu 60 sau 70 si nici viteza parca nu o aveam 96 cum ei au indicat ci mai degraba maxim 90. Am putea face contestatie de la distanta? Suntem din Galati.
Răspuns la discuția DAUNE PRODUSE DE CHIRIASI
Buna seara.
Am inteles. Multumesc mult pentru raspuns si pentru timpul acordat.

Florentina Pomponiu a scris:

Buna seara,

in raport cu vecinul, dumnv ca proprietar trebuie sa suportati cheltuielile.

Insa cateva elemente importante sunt necesare pentru a intelege daca veti putea recupera acesta suma de la chirasi datorita utilizarii neconforme a echipamentelor sanitare pe perioada inchirierii:
- at semnat un contract (conventie) de inchiriere cu acestia?
- sunt prevazute clauze care reglementeaza raspunderea chiriasului fata de proprietar in cazul daunelor?
- aveti chitanta care atesta inlocuirea la bazin a sistemului de umplere?

Daca toate aceste elemente sunt prezente atunci sunt sanse ca in raport cu chiriasi sa obtineti de la acestia suma datorata repratiilor, invocand clauzele contractuale si motivand utilizarea necorespunzatoare a echipamentelor sanitare.

Buna ziua,
sunt proprietar de apartament dat spre chirie.
Chiriasii au produs o inundatie la baie, nu au tras bine apa la toaleta si bazinul a continuat sa se umple fara intrerupere pana au ajuns acasa, apa ajungand la vecinul de dedesubt, scurgerea fiind infundata (fapt nestiut de mine),
Vecinul este foarte recalcitrant si ne cere ca despagubire o suma destul de ridicata, 700 ron, fara sa ne permita sa aducem un meserias sa efectuam reparatiile necesare, altfel ne ameninta cu proces.
Am propus chiriasilor sa participe cu jumatatea sumei cerute de vecin, dar au refuzat solemn pe pretextul ca nu e datoria lor. Inainte de a inchiria apartamentul am inlocuit la bazin sistemul de umplere, deci a fost nou. Cine de drept ar trebui sa suporte cheltuielile? Mentionez faptul ca nu am declarat inchirierea apartamentului la financiar .
Multumesc.