avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1929 soluții astăzi
Forum Activitate Luizar

Activitate Luizar

Si atunci cele 4 luni de concediu medical sunt luni eligibile? La fel si luna in care am intrat in CCC? Si venitul obtinut in 7 luni se imparte la 12?

Cornel Vasile a scris:

Venitul se imparte la lunile eligibile si luate in calcul pentru indemnizatia CCC.

Buna ziua. Este vorba de un PFA. Este nevoie sa apara sumele incasate in concediul prenatal si postnatal in contabilitate?
Va multumesc pentru raspuns. Eu nu am suspendat PFA-ul si am befeficiat de concediu prenatal si postnatal 4 luni, timp in care nu mi-am exercitat profesia. Venitul se imparte la 12, chiar daca 4 luni am fost in concediu de maternitate si o luna am intrat deja in CCC?

Cornel Vasile a scris:

Calculul indemnizatiei pentru CCC in cazul veniturilor din activitatea de PFA
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Buna ziua,
Ar trebui sa apara in contabilitate o adeverinta cu veniturile din concediul de maternitate? Stiu ca sunt venituri neimpozabile si domnul contabil stie ca nu este necoie sa apara acestea in contabilitate. Insa, ma gandesc ca ar trebui luate in trecute pentru calculul indemnizatiei.
Va multumesc.
Buna ziua!
Am intrat incepand cu luna 2017 in concediu prenatal. Am nascut in aceeasi luna si am cerut intrarea in CCC din decembrie. Nu mi-am suspendat activitatea, institutia responsabila fiind in situatia in care nu elibera documente si nici nu imi doream suspendarea activitatii. Am activitatea suspendata la al doilea loc de munca.
Pentru PFA indemnizatia s-a calculat astfel: (venit 2016-impozit):12 apoi x 4 si venit estimat 2017 -impozit):12 si apoi x8. Eu consider ca nu este calculat corect pentru anul 2017. Daca intram in concediu prenatal din martie se impartea tot venitul la 12 si se inmultea cu 3?
In plus, in perioada concediului prenatal/postnatal nici nu putea fi suspendata activitatea, ci doar din decembrie.
Va multumesc.
Buna ziua,

Mai este in vigoare art. 16 lit. c? Desfasor o profesie liberala - in cdrul unui PFA- si sunt si angajata. Am suspendat activitatea de la locul de munca insa doresc sa am o minima activitate profesionala. La ANAF mi-a fost refuzata astazi Declaratia 220 si cererea in care precizam motivul pentru care estimez acea suma.

Va multumesc.

Cornel Vasile a scris:

OUG 111/2010
art.16
...
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
...
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).

Astfel, pe durata CCC se pot realiza venituri supuse impozitului pe venit in cuantum de maxim 3699 lei intr-un an calendaristic fara a se suspenda plata indemnizatiei.