Buna ziua!
Am intrat incepand cu luna 2017 in concediu prenatal. Am nascut in aceeasi luna si am cerut intrarea in CCC din decembrie. Nu mi-am suspendat activitatea, institutia responsabila fiind in situatia in care nu elibera documente si nici nu imi doream suspendarea activitatii. Am activitatea suspendata la al doilea loc de munca.
Pentru PFA indemnizatia s-a calculat astfel: (venit 2016-impozit):12 apoi x 4 si venit estimat 2017 -impozit):12 si apoi x8. Eu consider ca nu este calculat corect pentru anul 2017. Daca intram in concediu prenatal din martie se impartea tot venitul la 12 si se inmultea cu 3?
In plus, in perioada concediului prenatal/postnatal nici nu putea fi suspendata activitatea, ci doar din decembrie.
Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns. Eu nu am suspendat PFA-ul si am befeficiat de concediu prenatal si postnatal 4 luni, timp in care nu mi-am exercitat profesia. Venitul se imparte la 12, chiar daca 4 luni am fost in concediu de maternitate si o luna am intrat deja in CCC?
Perioada in care ati fost in concediu medical este eligibila pentru CCC.
Pentru luna nașterii copilului se iau în calcul veniturile cuvenite pentru acea lună, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat în toată luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizația de maternitate.