avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul Indemnizatie Concediu de Crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul Indemnizatie Concediu de Crestere a copilului

Buna ziua!
Am intrat incepand cu luna 2017 in concediu prenatal. Am nascut in aceeasi luna si am cerut intrarea in CCC din decembrie. Nu mi-am suspendat activitatea, institutia responsabila fiind in situatia in care nu elibera documente si nici nu imi doream suspendarea activitatii. Am activitatea suspendata la al doilea loc de munca.
Pentru PFA indemnizatia s-a calculat astfel: (venit 2016-impozit):12 apoi x 4 si venit estimat 2017 -impozit):12 si apoi x8. Eu consider ca nu este calculat corect pentru anul 2017. Daca intram in concediu prenatal din martie se impartea tot venitul la 12 si se inmultea cu 3?
In plus, in perioada concediului prenatal/postnatal nici nu putea fi suspendata activitatea, ci doar din decembrie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 11 Mai 2018
Calculul indemnizatiei pentru CCC in cazul veniturilor din activitatea de PFA
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Va multumesc pentru raspuns. Eu nu am suspendat PFA-ul si am befeficiat de concediu prenatal si postnatal 4 luni, timp in care nu mi-am exercitat profesia. Venitul se imparte la 12, chiar daca 4 luni am fost in concediu de maternitate si o luna am intrat deja in CCC?

Cornel Vasile a scris:

Calculul indemnizatiei pentru CCC in cazul veniturilor din activitatea de PFA
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Venitul se imparte la lunile eligibile si luate in calcul pentru indemnizatia CCC.
Si atunci cele 4 luni de concediu medical sunt luni eligibile? La fel si luna in care am intrat in CCC? Si venitul obtinut in 7 luni se imparte la 12?

Cornel Vasile a scris:

Venitul se imparte la lunile eligibile si luate in calcul pentru indemnizatia CCC.

Perioada in care ati fost in concediu medical este eligibila pentru CCC.

Pentru luna nașterii copilului se iau în calcul veniturile cuvenite pentru acea lună, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat în toată luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizația de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate pfa in perioada de concediu prenatal si calcul indemnizatie ccc AdnanaI AdnanaI Buna seara, desi am citit toate postarile gasite pe forumul dvs. cu privire la acest subiect tot mai am cateva nelamuriri si sper sa ma puteti ajuta in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate dan0007 dan0007 Incepand din octombrie 2012 am avut un contract tip \\"plata cu ora\\" pentru activitati realizate intre lunile octombrie 2012-mai 2013. Salariul pentru aceste ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc - pfa cristinafv cristinafv Buna seara, am o problema cu modul de calcul a indemnizatiei, am nascut in iulie 2018, s-au luat in calcul cei 2 ani anteriori nasterii, respectiv lunile ... (vezi toată discuția)